Un nou Dieselgate? Coreea de Sud a amendat Mercedes-Benz cu 16,9 mil. USD

Da mai departe!

Autoritatea de reglementare antitrust din Coreea de Sud a anunțat că a decis să amendeze producătorul german Mercedes-Benz cu 16,9 milioane dolari pentru publicitate falsă legată de emisiile motoarelor sale diesel.

Comisia Coreeană pentru Comerț Echitabil (KFTC), autoritatea de reglementare antitrust din Coreea de Sud, a anunțat pe 7 februarie 2022 că a decis să amendeze compania germană Mercedes-Benz împreună cu divizia sa din statul asiatic cu suma de 20,2 miliarde woni (16,9 milioane dolari) pentru publicitate falsă legată de emisiile vehiculelor sale diesel.

Conform autorităților coreene, Mercedes-Benz a manipulat dispozitivele de reducere a poluării instalând în vehiculele sale un software ilegal care le-a făcut să funcționeze în alte condiții decât cele din timpul testelor de certificare. Conform Reuters, coreenii susțin că au descoperit anomalia la 15 modele Mercedes-Benz.

„Este important să impunem sancțiuni împotriva importatorului numărul 1 de mașini din țară pentru obstrucţionarea alegerilor raționale de cumpărare ale consumatorilor prin reclame false și înșelătoare despre performanța sa cu privire la reducerea emisiilor chiar și după scandalul Dieselgate”, a anunțat KFTC.

De asemenea, potrivit KFTC, producătorul german de automobile a susținut fals între august 2013 și decembrie 2016 că emisiile vehiculelor sale respectau standardele de emisii Euro 6.

Related posts