Nissan va înceta să mai dezvolte noi motoare pe benzină

Da mai departe!

Constructorul auto japonez Nissan Motor Co Ltd intenţionează să pună capăt dezvoltării de noi motoare cu combustie internă pe toate marile sale pieţe, exceptând-o pe cea din SUA, urmând a-şi concentra resursele pe vehiculele electrice, informează un articol publicat luni de cotidianul financiar nipon Nikkei, preluat de Reuters.

Nissan va mai continua să dezvolte motoare pe benzină numai pentru piaţa din SUA, în principal pentru camionete de tip pickup, pentru care se aşteaptă la o anumită cerere.

În Europa, noile norme de poluare Euro 7 urmează să intre în vigoare încă din 2025. Potrivit Nikkei, Nissan a decis că aceste norme vor duce costurile pentru dezvoltarea de noi motoare cu combustie internă la un nivel nesustenabil. De asemenea, Nissan va elimina treptat dezvoltarea de motoare pe benzină pentru pieţele din China şi Japonia, dar va continua să dezvolte motoare pentru vehiculele hibride.

În condiţiile în care vehiculele pe benzină vor continua să ruleze pe străzi, Nissan va îmbunătăţi actualele modele de motoare în loc să dezvolte noi designuri. Uzinele care produc motoare vor rămâne deschise şi nu sunt planificate reduceri de personal la acest moment, susţin sursele citate de Nikkei.

Related posts