Un juriu federal american a ordonat Ford să plătească companiei Versata Software 104,6 milioane de dolari pentru încălcarea unui contract de licenţă

Da mai departe!

Un juriu federal din Detroit a ordonat Ford Motor să plătească Versata Software daune de 104,6 milioane de dolari pentru încălcarea unui contract de licenţă din 2004 şi folosirea incorectă a secretelor comerciale, transmite Reuters.

Juraţii au deliberat timp de două zile inainte de a lua decizia de penalizare a Ford, după un proces de 15 zile.

Versata, cu sediul în Austin, Texas, a declarat că a licenţiat software-ul său pentru automobile Ford din 1998 până în 2015, ajutând inginerii şi agenţii de marketing ai producătorului de automobile să colaboreze şi să proiecteze vehicule cu ”actualizări fără probleme în timp real” din întreaga lume. A spus că Ford, cu sediul în Dearborn, Michigan, a început să-şi copieze software-ul după ce s-a săturat să plătească milioane de dolari în taxe anuale de licenţă, iar în 2014 a respins o ofertă ”finală” de a licenţia software-ul major al Versata pentru 17 milioane de dolari pe an.

Peste 82,2 milioane de dolari din suma stabilită de juriu a fost pentru încălcarea contractului, restul de 22,4 milioane de dolari pentru folosirea incorectă a secretelor comerciale.

Deşi respectăm decizia juriului, credem că faptele şi legea nu susţin acest rezultat”, a spus Ford într-un comunicat. ”Ford va contesta verdictul”.

Avocatul Versata, Dan Webb, partener la Winston & Strawn, a declarat că juriul a acordat aproximativ 85% din ceea ce a cerut compania, după ce Ford s-a folosit de ceea ce el a caracterizat drept o apărare ”falsă” că deţine secretele comerciale ale Versata.

”A fost un verdict foarte favorabil şi suntem foarte mulţumiţi”, a spus Webb într-un interviu de joi.

Litigiul a început în aprilie 2015, când Ford a solicitat o hotărâre judecătorească că nu a încălcat proprietatea intelectuală a Versata.

Related posts