Tesla și-a dublat producția din Germania față de perioada verii

Da mai departe!

Noua uzină Tesla din Germania, inaugurată în martie 2022, și-a dublat producția față de cea din lunile de vară. Marca americană pregătește un nou model.

Producătorul american de mașini electrice Tesla a anunțat că noua sa uzină din Germania și-a dublat capacitatea de producție față de lunile de vară. Astfel, de pe liniile de asamblare au ieșit săptămânal în septembrie circa 2.000 de mașini față de doar 1.000 pe săptămână în perioada iulie – august.

În ciuda acestei dublări, producția rămâne mult sub obiectiv. În planurile șefului Tesla, Elon Musk, uzina din Grünheide ar trebui să asambleze anual circa 500.000 de mașini. Deocamdată, cei 12.000 de angajați reușesc să scoată pe piață doar o cincime din capacitatea instalată, însă Elon Musk promite o „creștere rapidă” a producției în următoarea perioadă.

Pe lângă majorarea producției din Germania, Tesla se apropie vertiginos de debutul livrărilor capului tractor Semi și a camionetei Cybertruck. Întârziate ani buni, ambele proiecte par acum gata de a fi livrate clienților. Primele Tesla Semi ar trebui să ajungă în posesia producătorului de băuturi răcoritoare Pepsi înainte de finalul acestui an, iar în 2024 producția ar treui să urce la circa 50.000 de unități pe an.

Semnificativ mai scump decât prețul inițial, Cybertruck este în proces de industrializare la uzina Tesla din Texas. Producția efectivă ar trebui să debuteze acolo la jumătatea anului viitor.

Odată depășite problemele cu extinderea companiei în Europa și cu întârzierile intrării în producție ale modelelor Semi și Cybertruck, Elon Musk pare gata de a deschide drumul unui model de autoturism cu preț redus. Chiar dacă modul său de a comunica proiectele Tesla pare mai degrabă gândit pentru a menține atenția asupra companiei și a atrage potențiali clienți mai degrabă prin imagine decât prin calitatea produselor, afacerea lui Musk avansează an de an. În viitorul apropiat sunt așteptate detalii despre un nou model Tesla, un autoturism al cărui cost de producția ar trebui să fie la jumătate față de cel al Model 3 sau Model Y.

Related posts