Tesla Model Y a fost lansat oficial

Da mai departe!

Tesla Model Y a fost prezentat în premieră la un eveniment de lansare din Los Angeles. SUV-ul compact va intra în gama producătorului american alături de Model 3, Model S și Model X. Alături de acestea sunt așteptate cea de-a doua generație Tesla Roadster și camionul Tesla Semi.

Tesla va oferi Model Y în 4 variante de configurare. Modelul de bază, denumit Standard Range va sosi în primăvara anului 2021 și avea un preț ce începe de la 39.000 dolari. Înainte de sosirea modelului Standard Range, clienții pot alege trei alte variante care vor fi lansate în toamna anului 2020.
Cel mai ieftin dintre cele 3 modele va fi Tesla Model Y Long Range. După cum sugerează și numele, această variantă se va concentra pe o autonomie crescută. Va acoperi 482 kilometri la o singură încărcare. De asemenea, poate ajunge la 100 km/oră în 5,6 secunde și va avea o viteză maximă de 209 km/oră. Prețul său va porni de la 47.000 dolari americani.

Următorul pas în gama Y va fi Tesla Model Y Dual Motor AWD. Această variantă va avea o autonomie mai mică cu 35 km, dar va avea performanțe mai bune: poate ajunge la 100 km/oră în 5 secunde și va avea o viteză maximă de 217 km/oră. Prețul său va porni de la 51.000 dolari americani.

Varianta de top va fi Tesla Model Y Performance. Datorită a două motoare electrice, modelul va avea o autonomie de 450 kilometri. Viteza maximă atinsă va fi de 241 km/oră și va ajunge la 100 km/oră în 3,5 secunde. Prețul său va fi de 60.000 dolari americani.
Cum ne-am așteptat, Tesla Model Y împrumută elemente de design de la Model 3, sedanul cu 4 uși lansat mai devreme. SUV-ul are, însă, blocuri optice mai mari, dar și proporții mai mari. Privind din spate și din lateral, SUV-ul are un profil similar cu cel al lui Model X, dar blocurile optice spate seamănă mai mult cu cele de pe Model 3.
În interior, SUV-ul elecric oferă 7 locuri și adoptă același design minimalist ca pe Model 3. Varianta cu 7 scaune este opțională, la fel și acoperișul panoramic și display-ul central orizontal de 15 inch.

Related posts