Suzuki SX-4 – nume nou și îmbunătățiri semnificative

Da mai departe!

Suzuki S-Cross revine cu un facelift și cu un nou nume. Este aproape un caz unicat în lumea auto, dar asta nu ne împiedică să testăm noul SX4.

Modelul este echipat cu un motor de 1 litru turbo pe benzină care, spre surprinderea noastră, echipează acest crossover și se achită detul de bine de îndatoriri, mai ales în oraș.
Noul model S-Cross a marcat pentru Suzuki intrarea la scară mare în segmentul crossover compact. Odată cu faceliftul, S-Cross devine SX-4 și primește o parte frontală mai agresivă. Dacă la vechiul model farurile ni se păreau cam mari, acum fața este dominată de o grilă agresivă, dar și de niște blocuri optice mai corect proporționate și care arată mult mai bine. În partea spate, schimbările sunt minore.

Modelul de test este echipat cu un motor de 1 litru și 112 CP cuplat la o cutie de viteze manuală cu 5 trepte. Avem disponibilă și tracțiunea integrală. Noul sistem 4WD are patru moduri selectabile individual, Auto, Sport, Snow si Lock.

La capitolul stabilitate mașină stă foarte bune. Direcția dă un feedback artificial, dar nu avem în față o mașină sport. Suspensia confortabilă putem spune că este România-proof, deci gropile nu ridică probleme deosebite.
În interior regăsim altceva față de ce eram obișnuiți până acum la Suzuki. Materialele folosite sunt destul de moi, iar finisajele mai mult decât decente. Designul interior mai poate suferi îmbunătățiri, dar, per total, avem un interior care își merită banii. Odată cu faceliftul, pe consola centrală a venit și un sistem de infotainment cu ecran tactil destul de mare și cu o mulțime de funcții printre care naviație și afișarea camerei de marșarier.
Mașina beneficiază de toate sistemele active de siguranță importante, 7 airbaguri, dar și sistem de monitorizare al presiunii în pneuri.
SX4 este destinat atât celor care își doresc o mașină mai mare, dar și celor care își doresc o mașină de familie, pentru cei din urmă, spațiul oferit de portbagajul de 430 de litri se dovedește decisiv.

Suzuki SX4 Boosterjet
0-100 km/h: 12 sec
Viteza maximă: 175 km/h
L/l/î:4.300/1.785/1.585
Masă proprie:1.200 kg
Cilindree (cmc): 998
Putere (CP): 112 la 5.500 rpm
Cuplu maxim (Nm): 170 la 2.000 rpm
Consum mediu: 7 l/100 km (urban)
Cutie de viteze: manuală, 5 trepte

Related posts