Suzuki S-Cross SX4 – de bază

Da mai departe!

Suzuki S-Cross a revenit în 2016 cu un facelift și cu un nou nume. SX4 este aproape un caz unicat în lumea auto. În 2019 modelul s-a întors cu modificări subtile la testele AutoReport.ro

Modelul este echipat cu un motor de 1 litru turbo pe benzină care, spre surprinderea noastră, echipează acest crossover și se achită detul de bine de îndatoriri, mai ales în oraș.
Noul model S-Cross a marcat pentru Suzuki intrarea la scară mare în segmentul crossover compact. Odată cu faceliftul, S-Cross devine SX-4 și primește o parte frontală mai agresivă. Dacă la vechiul model farurile ni se păreau cam mari, acum fața este dominată de o grilă agresivă, dar și de niște blocuri optice mai corect proporționate și care arată mult mai bine. În partea spate, schimbările sunt minore.

Modelul de test este echipat cu un motor de 1,4 litri care produce 140 CP și este cuplat la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Avem disponibilă și tracțiunea integrală. Noul sistem 4WD are patru moduri selectabile individual, Auto, Sport, Snow si Lock.

La capitolul stabilitate mașină stă foarte bune. Direcția dă un feedback artificial, dar nu avem în față o mașină sport. Suspensia confortabilă putem spune că este România-proof, deci gropile nu ridică probleme deosebite.
În interior regăsim altceva față de ce eram obișnuiți până acum la Suzuki. Materialele folosite sunt destul de moi, iar finisajele mai mult decât decente. Designul interior mai poate suferi îmbunătățiri, dar, per total, avem un interior care își merită banii. Odată cu faceliftul, pe consola centrală a venit și un sistem de infotainment cu ecran tactil destul de mare și cu o mulțime de funcții printre care naviație și afișarea camerei de marșarier.
Mașina beneficiază de toate sistemele active de siguranță importante, 7 airbaguri, dar și sistem de monitorizare al presiunii în pneuri.
SX4 este destinat atât celor care își doresc o mașină mai mare, dar și celor care își doresc o mașină de familie, pentru cei din urmă, spațiul oferit de portbagajul de 430 de litri se dovedește decisiv.

Suzuki SX4 1.4 Boosterjet Passion
0-100 km/h: 9,5 sec
Viteza maximă: 200 km/h
L/l/î:4.300/1.785/1.585
Masă proprie: 1.150 kg
Cilindree (cmc): 1.373
Putere (CP): 140 la 5.500 rpm
Cuplu maxim (Nm): 220 la 2.000 rpm
Consum mediu: 7 l/100 km (urban)
Cutie de viteze: manuală, 6 trepte

Related posts