Skoda va primi din nou cablaje din Ucraina și poate să reia producția lui ENYAQ iV

Da mai departe!

Skoda Auto, divizie a Volkswagen AG, a anunţat că firma de la care se aprovizionează în Ucraina a decis să reia producţia de cablaje, ceea ce ar trebui să permită producătorului auto ceh să reia producţia modelului său electric ENYAQ iV, transmite Reuters.

Invadarea Ucrainei de către Rusia afectează speranţele relansării în 2021 a creşterii industriei auto din Europa după pandemie, sporind riscurile unei încetiniri mai accentuate a economiei, avertizează analiştii.

Conflictul din Ucraina a înrăutăţit perturbările din lanţurile de aprovizionare, în urma opririi producţiei de cablaje şi a extinderii deficitului de semiconductori, şi a dus la majorarea preţurilor la nichel sau paladiu, ceea ce sporeşte presiunile asupra sectorului auto global. Creşterea costurilor cu energia afectează de asemenea lanţurile de aprovizionare.

Deşi Skoda, cel mai mare exportator ceh, a anunţat că se aşteaptă la o îmbunătăţire a furnizării de semiconductori în semestrul doi din 2022, a avertizat că războiul din Ucraina şi perturbările din lanţurile de aprovizionare vor afecta semnificativ afacerea sa.

„Partenerul nostru din Ucraina a decis să reia producţia de cablaje săptămâna aceasta, în condiţii de siguranţă pentru angajaţii de acolo”, a anunţat Karsten Schnake, membru al Board-ului Skoda responsabil pentru achiziţii.

Acesta şi-a exprimat speranţa că va fi reluată producţia modelului electric ENYAQ iV în cel mult două săptămâni.

Related posts