Se grăbește legea privind ridicarea mașinilor care blochează circulația

Da mai departe!

Se lucrează la reglementarea privind ridicarea maşinilor care blochează circulaţia. Vasile Dâncu, ministrul de interne, a spus că proiectul de lege este în lucru, dar că intenționează să se grăbească cu definitivarea lui.

Reglementarea privind ridicarea maşinilor care blochează circulaţia ar putea fi gata în toamnă. ‘În acest moment, este în transparenţă acest proiect de lege, îl introducem în Parlament. Dacă nu, putem să facem şi ordonanţă de urgenţă, vom vedea acest lucru. Problema este că acum se află în transparenţă şi când se va termina perioada legală de transparenţă vom stabili exact. În această toamnă, sper foarte repede, să putem trece această reglementare care este importantă, face ca oraşele să fie spaţii mai uşor de circulat’, a spus Dîncu, după reuniunea Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România.

In același context, Robert Negoiţă, preşedintele AMR şi primarul sectorului 3, a spus: ‘Concret, sunt două abordări. Să facă reglementările, procedura să o facă Guvernul, sau ca Guvernul să introducă în ordonanţă varianta ca fiecare autoritate locală să-şi facă propria procedură. Domnul viceprim-ministru a încurajat a doua variantă, pe care noi o susţinem cu prioritate’.
Ridicarea mașinilor parcate ilegal a fost interzisă. În sectoarele bucureștene, mulți primarii de sector au fost bănuiți de legături cu firmele care au câștigat dreptul de a ridica mașini parcate ilegal.

Related posts