Rolls Royce Cullinan – luxul suprem

Da mai departe!

Cu siguranță este cea mai scumpă mașină sosită la testele AutoReport.ro. Rolls Royce Cullinan a venit să ne arate ce înseamnă luxul suprem în clasa SUV și nu numai.
Denumit după cel mai mare diamant descoperit vreodată, primul automobil Rolls-Royce all-terrain, cu caroseria înălțată, este un inegalabil off-roader, capabil să depaşească orice obstacle şi să ajungă oriunde. Zeci de teste realizate pe întreaga planetă au arătat faptul că mașina este capabilă să abordeze cu încredere și agilitate orice tip de teren accidentat. În acest sens, sofisticata suspensie pneumatică reglabilă a lui Cullinan asigură faimoasa senzaţie de ‘Magic Carpet Ride’ a Rolls-Royce pe orice tip de suprafaţă de rulare, off- sau on-road. În acelaşi timp, aceasta este cu adevarat primul automobil “three-box” în segmentul SUV. Peretele său de compartimentare creează un mediu distinct pentru pasageri, separați de compartimentul pentru bagaje.
Sub capota lui Cullinan, se află motorul V12 twin-turbo de 6.75 de litri, care se regăsește și la Phantom. Acesta produce 563 de cai putere şi un cuplu motor de 850 Nm, care este distribuit către noul sistem de tracţiune integrală şi sistemul cu patru roţi directoare construite pentru a face faţă oricăror provocări. Cutia de viteze este una automată cu 8 rapoarte care distribuie perfect atât puterea cât și cuplul motorului.
Fiind un Rolls-Royce, Cullinan oferă întreaga suită de elemente Bespoke dezvoltate special pentru diferitele moduri de viață ale proprietarilor săi. Una dintre opțiunile cele mai proeminente o reprezintă Modulul de Recreere (Recreation Module) – un sertar acționat electric în care clienții vor putea depozita accesoriile şi bunurile personale necesare activităților pe care au în plan să le desfăşoare. Acesta este situat în compartimentul din spate al mașinii și poate fi deschis cu ușurință la atingerea unui buton. În interior, luxul este cel mai apropiat de perfecțiune pe care le-am văzut vreodată: lemnul cu pielea fină și inserțiile din metal se îmbină perfect pentru a crea călătorilor cele mai bune condiții. Apropo de condiții bune de călătorie, Cullinan este echipat cu hotspot Wifi, un sistem performant audio, dar și un sistem de infotainment de ultimă generație.
Una dintre opţiunile oferite de Recreation Module este Rolls-Royce Cullinan Viewing Suite – cu o singură apăsare de buton, două scaune din piele de cea mai bună calitate, orientate spre exterior și o masă de cocktailuri apar din cadrul modulului. Ori de câte ori călătoriți, Viewing Suite garantează cel mai bun loc posibil pentru privitor.
Desigur că Rolls Royce a creat o mașină plină de tehnologie. Printre sistemele de asistență prezente la bord se numără: cruise control adaptiv, avertizare de coliziune și trafic lateral, avertizare la părăsirea benzii. Un sistem foarte avansat care funcționează și pe timp de noapte, avertizează șoferul dacă apar în calea lui pietoni sau animale. Desigur că o astfel de mașină de dimensiuni mari are nevoie de ajutoare la manevrabilitate, aici intervenind un sistem de camere cu vedere panoramică 360 de grade.

Rolls Royce Cullinan
Viteza maximă: 250 km/oră (limitată)
Acceleratie 0-100 km/h s: 4.8
L/l/î: 4.918/2.194/1.696
Masă proprie: 2.600 kg
Motor/cilindree: V12 – 6,8 litri
Putere (CP): 563 la 5.000 rpm
Cuplu maxim (Nm): 850 la 1.600 rpm
Consum mediu: 15 l/100 km
Cutie viteze: automată, 8 trepte

Related posts