Renault şi Stellantis suspendă producţia de vehicule la mai multe fabrici, din cauza deficitului de semiconductori la nivel mondial

Da mai departe!

Renault şi Stellantis au anunţat, vineri, că sunt nevoite să suspende producţia de vehicule la mai multe fabrici, din cauza deficitului de semiconductori la nivel mondial, transmite Reuters.

Producători auto din întreaga lume au fost afectaţi de deficitul de cipuri utilizaţi la controlul motorului şi în sistemele de asistenţă pentru şoferi, care provin în mare parte din Asia, în special din Taiwan.

Criza de COVID-19 a determinat creşterea cererii de cipuri utilizate în electronice, cum ar fi laptopuri şi telefoane, iar producătorii se luptă să ţină pasul, unii furnizori chinezi fiind, de asemenea, afectaţi de sancţiunile SUA impuse de fosta administraţie Trump.

Renault suspendă producţia la o singură fabrică din Franţa şi la alte două uzine, în Maroc şi România, săptămâna viitoare, timp de câteva zile, a declarat vineri o purtătoare de cuvânt a companiei, fără a oferi detalii despre impactul probabil asupra producţiei.

Stellantis, producătorul auto creat prin fuziunea grupului francez PSA şi Fiat Chrysler din Italia, suportă, de asemenea, impactul lipsei cipurilor.

Grupul a fost nevoit, vineri, să suspende producţia la fabrica Eisenach din Germania, unde produce maşini Opel, fiind afectată şi fabrica din Zaragoza, Spania, care produce automobile Citroen şi Opel, a a spus o purtătoare de cuvânt.

Surse sindicale au declarat pentru Reuters că Stellantis intenţionează să încetinească producţia la uzina sa din Melfi, în Italia, săptămâna viitoare, şi să trimită în şomaj tehnic 7.000 de lucrători.

Alţi mari producători auto, între care Ford, Toyota Motor şi Volkswagen, au fost, de asemenea, afectaţi de lipsa semiconductorilor.

Related posts