BMW 225xe – mai mult verde

Da mai departe!

Știți deja de la noi că BMW a creat prin Seria 2 Active Tourer, primul monovolum cu ADN sportiv. Acum BMW au mers mai departe cu dezvoltarea acestui model, iar AutoReport.ro a luat de la Automobile Bavaria versiunea plug-in hibrid a acestui monovolum.

Am testat această mașină de oraș în București, încercând să vedem dacă este mașina ideală atât pentru rulajul electric în oraș, cât și cel hibrid, la drumuri mai lungi.
Bavarezii vor să își întărească prezența pe segmentul mașinilor eco. Acest plug-in hibrid vine să completeze o gamă din care fac parte deja i3, i8, dar și alte versiuni hibride ale altor mașini din gama BMW.
BMW Seria 2 Active Tourer are un look interesant. Toate elementele distinctive ale designului bavarezilor au fost transplantate pe acest model care pare acum cel mai frumos monovolum din segment.
Partea față este dominată de grila cu două elemente și de blocurile optice cu celebrii angel-eyes.
Lateralele sunt frumos conturate și au un coeficient aerodinamic foarte bun. Pachetul Sport Line al modelului întregește aspectul atrăgător.
Cu o lungime de 4.342 milimetri, o lăţime de 1.800 milimetri şi o înălţime de 1.555 milimetri, modelul combină dimensiunile compacte de la exterior cu un spaţiu interior generos, ceea ce îl face perfect pentru a îndeplini numărul tot mai mare de provocări ridicate de mobilitatea urbană.
Sub capotă, modelul a primit un motor de 1,5 litri pe benzină. Acesta este cuplat la un lanț cinematic electric. Datorită tehnologiei BMW eDrive de la BMW EfficientDynamics, poţi parcurge până la 41 de kilometri în modul integral electric. Dacă ai acees și la o priză cu încărcare rapidă, poți încărca acumulatorii și foarte repede. Întreg sistemul produce 224 Cp și este cuplat la o transmisie automată cu 6 trepte.
Active Tourer stă foarte bine în viraje, se lipește de asfalt și nu îți lasă impresia că vine cu totul peste tine la frânări bruște, mai ales că modelul testat de noi vine echipat cu tracțiunea integrală eDrive.
Sistemul de tracțiune are capacitatea de a furniza acel grad de implicare a conducătorului tipic pentru marcă. Împreună cu ampatamentul lung – 2.670 milimetri – şi cu linia înaltă a acoperişului, această configuraţie permite maximizarea spaţiului din interior, iar rezultatul este un sentiment de spaţialitate fără precedent pentru un BMW din clasa compactă.
Conducătorul şi pasagerul din faţă se bucură de o poziţie mai înaltă a scaunelor comparativ cu un sedan, ceea ce permite o vizibilitate superioară de jur-împrejur şi, în acelaşi timp, un acces facil în automobil. Multitudinea de posibilităţi de stocare ne amintește că suntem într-un automobil de familie, dar sportivitatea amintește de sedanurile mărcii.
În interior, avem parte de materiale premium, iar scaunele deși nu sunt din piele au un material textil cu detalii interesante.
Standardele de siguranţă şi confort de la bordul BMW Seria 2 Active Tourer sunt amplificate de sisteme de asistenţă şi diferite dotări infotainment care sunt cunoscute sub titulatura BMW ConnectedDrive. De exemplu, Traffic Jam Assistant sau sistem tempomat bazat pe cameră video cu funcţie Stop & Go.
BMW Seria 2 Active Tourer este primul model din segmentul premium al clasei compacte care este echipat cu Head-Up Display. În loc să fie afişată pe parbriz, informaţia este prezentată pe un ecran care se extinde între volan şi parbriz.
Ca toate modelele mărcii, BMW Seria 2 Active Tourer beneficiază de o gamă largă de servicii internet, disponibile şi în România. Se remarcă funcţia Apps care permite utilizatorilor să acceseze o gamă tot mai largă de funcţii, prin simpla încărcare a unor aplicaţii pe telefonul mobil. Astfel sunt perfect integrate în maşină web radio, Deezer, Aupeo!, Last Mile Navication, Twitter sau Facebook.

BMW Seria 2 Active Tourer eDrive 225xe
0-100 km/h: 6,7 secunde
Viteza maximă: 223 km/h
L/l/î: 4.342/1.800/1.555
Masă proprie: 1.735 kg
Volum portbagaj (l): 468
Motor termic
Cilindree (cmc): 1.499
Putere (CP): 136 la 4.400 rpm
Cuplu maxim (Nm): 220 la 1.250 rpm
Motor electric
Putere (CP): 87
Cuplu (Nm): 165
Consum mediu: 5 l/100 km (urban)
Cutie de viteze: automată, 6 trepte

Related posts