Renault se asociază cu Envision AESC şi Verko. Va produce de baterii pentru maşini electrice în Franţa

Da mai departe!

Constructorul francez Renault a încheiat parteneriate cu Envision AESC, din China, şi Verkor, din Franţa, pentru a produce baterii de maşini electrice în nordul Franţei, în apropiere de hub-ul său ”Renault ElectriCity”, transmite Reuters.

Producătorii de automobile din întreaga lume se luptă pentru a se menţine în faţa rivalilor în ceea ce priveşte producerea de vehicule mai puţin poluante, o schimbare tehnologică care a determinat deja grupul german Volkswagen să construiască şase fabrici de baterii proprii în Europa.

Renault a făcut anunţul, care a confirmat informaţiile anterioare din media, înainte de o vizită a preşedintelui Emanuel Macron la o fabrică din Douai, în nordul Franţei, aproape de hub-ul de maşini electrice ”Renault ElectriCity”, unde Envision investeşte până la 2 miliarde de euro, pentru a crea 2.500 noi locuri de muncă până în 2030.

Renault a mai anunţat că a semnat un memorandum de înţelegere cu startup-ul francez Verkor pentru a co-dezvolta şi apoi a produce baterii de înaltă performanţă, în vederea deţinerii unei participaţii de peste 20% în Verkor.

„Combinarea acestor două parteneriate cu Renault ElectriCity va crea aproape 4.500 de locuri de muncă directe în Franţa până în 2030, dezvoltând în acelaşi timp un ecosistem robust de fabricare a bateriilor în inima Europei”, arată comunicatul Renault.

Fabrica Envision AESC din Douai va avea o capacitate de 9 gigawatt-oră (GWh) în 2024, obiecitvul fiind să atingă 24 GWh până în 2030.

Apropierea gigafabricii Envision AESC de centrele de producţie ale Renault ElectriCity de la Douai, Maubeuge şi Ruitz, va crea 700 de locuri de muncă suplimentare în regiunea Hauts-de-France.

Related posts