Tesla va rechema în service 285.000 de mașini comercializate în China

Da mai departe!

Tesla recheamă în service mai multe mașini Tesla,  Model 3 şi Model Y după ce s-au inregistrat probleme la sistemul de control al vitezei. Clienţii nu trebuie să restituie automobilele, ci vor primi o actualizare gratuită de software. Vânzările Tesla scad în China în luna aprilie 2021 cu mai bine de un sfert faţă de martie 2021. Scăderea a venit în timp ce producătorii chinezi de vehicule electrice, precum Nio (NIO), Xpeng şi Li Auto, au raportat creşteri de vânyări pe piaţa internă.

Modele cu probleme prezintă un risc de siguranţă cu privire la funcţia de control a vitezei de croazieră a vehiculului.

Sistemul de control al vitezei de croazieră din anumite modele poate fi activat atunci când şoferii încearcă să schimbe vitezele sau ating accidental schimbătorul, rezultând o acceleraţie nedorită.

Rechemarea în service vizează 35.665 de vehicule Model 3 importate şi 249.855 de vehicule Model 3 şi Model Y fabricate de Tesla în Shanghai. Clienţii nu vor fi obligaţi să returneze vehiculele. În schimb, vor primi o actualizare gratuită de software, pentru a rezolva problema.

Tesla şi-a cerut scuze, sâmbătă, că a fost nevoită să apeleze la această soluţie neplăcută, într-o declaraţie postată pe contul său oficial de Weibo, unul dintre cele mai populare site-uri de socializare din China. Tesla a spus că va continua să se îmbunătăţească în conformitate cu reglementările de siguranţă ale Chinei, de unde a primit reclamaţiile.

„Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri provocate proprietarilor noştri de maşini. Între timp, Tesla va respecta cu stricteţe reglementările naţionale şi va îmbunătăţi în continuare siguranţa, oferind cu fermitate o experienţă de conducere excelentă şi sigură clienţilor noştri”, a prezinzat producătorul auto.

China s-a dovedit a fi o piaţă greu de cucerit pentru Tesla. Compania a avut clinciuri cu cinci agenţii de reglementare chineze, organizaţii care pun la îndoială calitatea maşinilor sale Model 3 fabricate în Shanghai.

Liderul maşinilor electrice a vândut mai puţin de 26.000 de maşini în China, în luna aprilie, în scădere cu 27% faţă de martie, conform cifrelor publicate de China Passenger Car Association.

Related posts