Renault Group și Geely anunță crearea companiei „HORSE Powertrain Limited” care va produce motoare și transmisii clasice

Da mai departe!

În urma acordului de asociere în participațiune semnat la 11 iulie 2023 și după ce au obținut aprobarea autorităților competente, Renault Group, Grupul Geely Holding (Geely Holding), Geely Automobile Holdings Limited (Geely Auto) (denumit în mod colectiv mai sus „Geely ”) au creat oficial HORSE Powertrain Limited, cu sediul la Londra, în Marea Britanie.

Luca de Meo, CEO Renault Group a declarat: “Ziua de astăzi marchează un pas important în îndeplinirea uneia dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă industria auto: decarbonizarea transportului rutier. Acest parteneriat cu o companie lider precum Geely ne va permite să creăm un nou jucător cu capacitățile, know-how-ul și cunoștințele necesare pentru a dezvolta tehnologii pentru motoare termice cu emisii foarte scăzute și hibride foarte economice, esențiale pentru viitor. Prin HORSE Powertrain Limited, Renault Group va putea obține leadership-ul și amploarea globală într-un sector care reprezintă mai mult de 80% din vânzările sale. Împreună, vom face față provocării decarbonizării prin plasarea inovației în prim-planul activităților noastre.”

Eric Li, Geely Holding Chairman: “Pentru ca industria să ajungă la zero emisii nete în următoarele decenii, sinergiile globale, tehnologiile multiple și schimbul de expertiză sunt cruciale. De aceea, suntem încântați că parteneriatul nostru cu Renault Group devine astăzi realitate comercială. HORSE Powertrain Limited va avea portofoliul, amploarea și capacitatea de a oferi soluțiile cu emisii scăzute pe care le solicită industria de automobile de mâine. Lansarea de astăzi marchează un nou capitol în mobilitatea durabilă, la care noi, cei de la Geely, suntem mândri să contribuim.”

Pentru a reuși decarbonizarea pe o piață în care mai mult de jumătate din vehiculele produse ar trebui să fie încă echipate cu motoare termice până în 2040, Renault Group și Geely consideră că este necesară combinarea mai multor tehnologii de propulsie, cum ar fi motoare cu ardere internă foarte eficiente, carburanți cu emisii reduse de carbon și hidrogen.

Un nou jucător pentru a transforma piața și a deschide calea pentru tehnologii hibride și termice cu emisii foarte scăzute

HORSE Powertrain Limited va proiecta, dezvolta, produce și vinde toate soluțiile și sistemele pentru motoare, transmisii, sisteme hibride și baterii, echipate cu cele mai recente tehnologii.

Cu acest proiect, Renault Group și Geely vor beneficia, ambele, de un efect imediat de scară și de o mai bună acoperire a pieței. Datorită transferului de proprietate intelectuală de la Renault Group și Geely, HORSE Powertrain Limited este de acum pe deplin autonomă pentru a dezvolta viitoarele tehnologii de propulsie de care piața va avea nevoie, în special în zona combustibililor alternativi, cum ar fi metanolul verde, etanolul și hidrogenul. Portofoliul de produse complementare și amprenta regională ale joint-venture-ului va putea oferi soluții pentru 80% din piața globală, în creștere, a grupurilor motopropulsoare hibride și termice.

HORSE Powertrain va deveni furnizor pentru mai mulți clienți industriali, inclusiv Renault Group, Geely Auto, Volvo Cars, Proton, Nissan și Mitsubishi Motors Company. Compania este pregătită să își servească clienții  și partenerii din întreaga lume pentru a-i sprijini cu soluții complete în ceea ce privește tehnologiile de propulsie și va primi parteneri pentru a consolida acoperirea lanțului valoric.

Din prima zi a înființării, HORSE Powertrain Limited va fi lider mondial în soluții hibride și termice, cu:

  • 17 uzine globale
  • 9 clienți în 130  de țări
  • 5 centre R&D
  • cca 19 000 de angajați
  • o cifră de afaceri anuală estimată în jurul a 15 miliarde de euro
  • aproximativ 5 milioane de grupuri motopropulsoare pe an
  • acoperire pentru toate tipurile de soluții hibride – full hybrid și plug-in hybrid, reîncărcabil, cu autonomie sporită, precum și motoare cu ardere internă care utilizează combustibili alternativi precum etanol, metanol, GPL, GNC, H2 etc.

Related posts