Magna, care produce Mercedes G Classe și Fisker Ocean, contactată de companii chineze pentru producția de mașini în Europa

Da mai departe!

Compania Magna Steyr, care produce sub contract automobile pentru mai multe mărci auto, a fost solicitată de chinezi pentru un posibil contract de producție. Magna produce în Austria mașini ale mai multor mărci, printre care Mercedes, Jaguar și Fisker.

Șeful Magna Steyr, subsidiară a Magna International, a declarat că a fost contactat de mai multe companii chineze, în ultimele 12 luni, pentru a discuta despre construirea de mașini în Europa. „Am văzut o activitate puternică la toate mărcile OEM chinezești care vor să se localizeze aici. Suntem în discuții chiar acum”, a spus Roland Prettner, presei, la un eveniment organizat de companie.

Mai multe companii din China și-au manifestat interesul pentru investiții în uzine auto în Europa, în care să producă modelele pe care le vând sau urmează să le vândă pe această piață. BYD, MG sau Leapmotor sunt doar trei dintre mărcile care au anunțat că vor deschide fabrici în Europa, dar numărul companiilor chineze care urmăresc să producă mașinile local, pentru a reduce costurile cu transportul și chiar pentru a evita viitoare taxe vamale, e tot mai mare.

Magna are contracte de producție cu mărci importante, în frunte cu Mercedes, BMW și Toyota, uzina din Austria (FOTO) fiind capabilă să producă volume mici la costuri foarte bune.

Tot aici își produce modelul Ocean și compania Fisker, care însă a anunțat că se află în insolvență. „Capacitatea uzinei noastre nu ne limitează. Salutăm oportunitățile de colaborare și răspundem nevoilor clienților”, a mai explicat Prettner, care a spus că multe din decizii se vor lua în funcție de posibilele tarife vamale pe care Uniunea Europeană le-ar putea introduce pentru constructorii auto din China.

Uzina Magna are o capacitate de 150.000 de vehicule, dat poate să-și extindă capacitatea la nevoie, potrivit reprezentanților companiei.

Magna este parte a Magna International, companie candadiană, unul dintre cei mai mari producători de componente auto din lume. Anul acesta, estimările companiei vorbesc despre peste 40 de miliarde de euro, venituri din uzina Magna Steyr din Austria, în pofida opririi producției modelelor Fisker. De asemenea, Magna a pus bazele unei uzine în China, în parteneriat cu BAIC, în care asamblează automobile pentru piața locală.

Related posts