Renault Group semnează un parteneriat cu Qualcomm Technologies, Inc. 

Da mai departe!

Renault Group și Qualcomm Technologies, Inc. au anunțat astăzi că cele două companii vor extinde colaborarea lor tehnologică prin planul de a furniza o arhitectură computerizată centralizată pentru următoarele generații de vehicule definite de software.

Cunoscute drept „Software-Defined Vehicle (SDV) Platforms”, aceste platforme performante dedicate industriei auto vor fi bazate pe Snapdragon® Digital Chassis™ al Qualcomm Technologies, Inc. și vor oferi soluții pentru cockpit-ul digital, conectivitate și sistemele avansate de asistență la conducere (ADAS). Companiile au anunțat de asemenea că Qualcomm Technologies, sau unul dintre asociații săi, vor investi în Ampere, compania Grupului dedicată vehiculelor electrice și software-ului.

„De la telefoanele mobile până la autovehiculul cu cele mai noi și avansate tehnologii, Software Defined Vehicle reprezintă viitorul industriei auto: ne dorim să răspundem așteptărilor în ceea ce privește funcționalitatea si serviciile, controlând în același timp complexitatea și costurile. Renault Group își consolidează parteneriatul strategic cu Qualcomm Technologies, pentru a oferi pieței auto prima platformă deschisă de tip Software Defined Vehicle. Combinarea expertizei Renault Group in domeniul tehnologiei auto cu leadership-ul recunoscut al Qualcomm Technologies în materie de semiconductori, software și platforme de sisteme cu consum redus de energie, ne va da ocazia de a dezvolta o platformă SDV evolutivă, competitivă și inovantă, pentru gestionarea ecosistemului de servicii și crearea de valoare adăugată pentru clienții noștri.” Luca de Meo, CEO Renault Group

“Compania Qualcomm este foarte mândră de relația sa cu Renault Group și de extinderea colaborării noastre pentru a redefini împreună automobilul viitorului cu ajutorul semiconductorilor performanți, al software-lui și serviciilor. Suntem încântați că soluția noastră, Snapdragon Digital Chassis, ocupă un rol central în lansarea noii generații de vehicule definite de software și ajută la accelerarea transformării digitale a autovehiculelor.”
Cristiano Amon, Președinte și CEO, Qualcomm Incorporated.

Echiparea platformelor tip „Software Defined Vehicle” cu soluții tehnologice avansate
Ca o extensie a colaborării deja existente între cele două companii, Renault Group și Qualcomm Technologies au planificat oferirea următoarei generații de arhitectură SDV care folosește soluții extinse și flexibile pentru a răspunde nevoilor și cerințelor legate de autovehicule, aflate în permanentă evoluție.

Din 2026, vehiculele Renault vor integra platforma SDV, incluzând noua generație Snapdragon Digital Chassis, dezvoltată pentru a fi utilizată în noile cockpit-uri cu Android și care va transforma experiența la bord într-una personală și imersivă. Platforma centralizează și alte funcții ale vehiculului, precum sistemele avansate de asistență la conducere (ADAS), caroserie, șasiu, conectivitate, telematică, Power Line Communications (PLC), siguranță și securitate cibernetică în unitatea de control computerizată (Physical Computer Unit – PCU). Acest lucru va optimiza costurile de hardware și software, permițând conectarea cu interfața de control (Physical Interface Unit – PIU), care asigură interacțiunea cu actuatorii vehiculului. În paralel, arhitectura SDV este concepută astfel încât să poată fi utilizată și de alți producători de vehicule.

Acord asupra sourcing-ului: pentru optimizarea costurilor platformelor de tip ‘Software Defined Vehicle’

Lucrând cu Qualcomm Technologies, unul dintre liderii de pe piața semiconductorilor și de soluții software, Renault Group își propune să-și optimizeze planurile de dezvoltare și comercializare printr-o abordare de tip co-dezvoltare, care oferă platforma potrivită la nivel de sistem pentru a susține soluțiile de hardware, software și servicii.

Colaborarea tehnologică dintre Renault Group și Qualcomm Technologies a început în 2018. De atunci, Renault a utilizat soluția Snapdragon Cockpit Platforms pentru sistemul multimedia Open’R Link de pe Noul Renault Megane E-Tech Electric și intenționează să utilizeze Snapdragon Digital Chassis pentru a livra șoferilor și pasagerilor o experiență de conectivitate ireproșabilă la bord.

Related posts