Renault Group și Google accelerează pentru dezvoltarea automobilului de mâine

Da mai departe!

Renault Group și Google anunță azi o nouă etapă a parteneriatului lor odată cu semnarea unor noi contracte privind concepția și realizarea arhitecturii digitale a așa-numitului « Software Defined Vehicle » (SDV) și consolidarea procesului de digitalizare a grupului.
Cu aceste noi acorduri, cei doi parteneri vor dezvolta, pe de o parte, un ansamblu de componente soft onboard și offboard dedicate platformei SDV, iar pe de altă parte vor aprofunda sinergiile și modurile de utilizare în cadrul strategiei « Move to Cloud » a grupului.

Această colaborare în domeniul cloud computing, inițiată în 2018, primește acum un nou impuls prin crearea unei veritabile replici digitale a vehiculului (Digital Twin) dotată cu cele mai avansate tehnologii de Inteligență Artificială (IA) pentru a facilita integrarea continuă a serviciilor în vehicul și crearea celor mai noi aplicații onboard (In-Car Services) sau offboard. În viitor, grupul își va transforma întregul model operațional în cloud pentru a deveni mai agil, mai performant și mai rentabil.

« Complexitatea arhitecturii electronice a mașinilor crește într-un ritm exponențial, ca urmare a așteptării clienților pentru funcții și servicii tot mai sofisticare. Dispunând de o platformă informatică partajată, de update-uri continue și de un acces raționalizat la datele vehiculului, abordarea SDV dezvoltată în parteneriat cu Google va transforma vehiculele noastre pentru a răspunde așteptărilor viitorilor clienți. Aceasta va spori valoarea reziduală și retenția vehiculelor post-vânzare, care sunt doi factori cheie ai performanței noastre financiare, și va contribui la dezvoltarea portofoliului nostru de servicii noi. În plus, parteneriatul nostru strategic cu Google ne va permite să accelerăm transformarea noastră digitală, de la concepția mașinii până la lansarea sa pe piață, trecând prin fabricație, oferind valoare adăugată clienților noștri. Cu Google, mergem dincolo de simpla cooperare: doi campioni, unul în domeniul software și celălalt în domeniul mobilității, își unesc forțele pentru a crea tehnologiile viitorului care vor schimba datele jocului. » spune Luca de Meo, CEO Renault Group.

« Colaborarea noastră cu Renault Group a dus la îmbunătățirea confortului, siguranței și conectivității la bordul mașinilor. Anunțul de azi va contribui la accelerarea transformării digitale a Renault Group cu ajutorul expertizei noastre în domeniul cloud, Android și al Inteligenței Artificiale, pentru a le oferi clienților o experiență sigură și personalizată, conformă așteptărilor acestora.» a declarat Sundar Pichai, CEO Google și Alphabet.

Noi inovații la bordul vehiculelor
Renault Group și Google își extind parteneriatul pentru a dezvolta un ansamblu de platforme și de servicii pentru viitorul « Software Defined Vehicle ». Acestea vor include dezvoltarea unui soft instalat la bordul vehiculului pentru platforma « Software Defined Vehicle » și crearea unei replici digitale a vehiculului (Digital Twin) în cloud.

Această colaborare va permite reducerea costurilor, îmbunătățirea eficienței, a flexibilității și a timpului de dezvoltare a vehiculelor, și va mări valoarea pentru clienți datorită evoluției permanente a software-ului.
Renault Group va extinde utilizarea tehnologiilor Google Cloud pentru « Software Defined Vehicle » și va putea astfel gestiona mai bine obținerea de date și analiza acestora, într-un mod securizat și confidențial. Primele exemple de utilizare în curs de dezvoltare includ:
Mentenanța predictivă pentru a detecta și corecta mai bine defectele în timp aproape real, dacă e necesar.
O experiență personalizată la bordul vehiculului (In-Car services) pentru adaptarea la stilul de condus, la destinațiile frecvente (stații de încărcare electrică), etc.
Modele de asigurare bazate pe modul de utilizare al vehiculului și pe comportamentul real la volan al șoferului.

Cu ajutorul sistemului de exploatare al « Software Defined Vehicle » și al Car Data Platform, Renault va fi în măsură să monitorizeze și să analizeze modul de folosire al vehiculului pentru o mai bună înțelegere a comportamentelor și nevoilor clienților, pentru a le oferi servicii cu adevărat individualizate și adaptate așteptărilor acestora, cu respectarea normelor de siguranță și de confidențialitate în vigoare.

Renault Group, o viitoare tech company cu Google Cloud
Un miliard de date captate în fiecare zi din toate siturile sale de producție, linii de fabricație conectate, informații supply chain găzduite și analizate în cloud… Renault Group a profitat de parteneriatul existent de patru ani pentru a deveni mai agil și pentru a-și îmbunătăți performanța operațională. Grupul numește azi Google drept partener cloud privilegiat urmând să beneficieze de inovațiile acestuia în Inteligența Artificială și „machine learning”, precum și de investițiile constante în infrastructura sa deschisă și tot mai sustenabilă și de abordarea securizată a resurselor cloud.

Related posts