Renault discută o colaborare tehnologică cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi

Da mai departe!

Renault a avut discuţii săptămâna aceasta cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi privind colaborarea în domeniile automobilelor electrice şi vehiculelor inteligente, deschizând uşa unei posibilele colaborări tehnologice cu cele două companii, a anunţat vineri grupul auto francez, transmite Reuters.

„Directorul nostru general Luca de Meo s-a angajat în conversaţii importante cu liderii din industrie, inclusiv cu partenerii noştri Geely şi Dongfeng, cu furnizori importanţi dar şi cu noi jucători precum fondatorii Li Auto şi Xiaomi Technology”, a informat directorul de achiziţii şi parteneriate de la Renault, Francois Provost, într-o postare pe LinkedIn.

Aceste discuţii, care au avut loc la Salonul auto de la Beijing, vin pe fondul unor relaţii tensionate între Europa şi China, în condiţiile în care Comisia Europeană a lansat o serie de investigaţii asupra exporturilor chineze. Printre aceste investigaţii se numără o anchetă pentru a stabili dacă creşterea vânzărilor de automobile electrice chineze pe continentul european se datorează unor subvenţii incorecte. Autorităţile chineze au respins această acuzaţie şi la rândul lor au acuzat Europa de protecţionism.

Luca de Meo a spus că Europa se confruntă cu un act de echilibristică delicat pentru a-şi proteja piaţa şi în acelaşi timp pentru a învăţa de la constructorii auto chinezi, care sunt cu mult înainte în dezvoltarea de automobile electrice şi software pentru aceste automobile.

Renault are deja un parteneriat cu grupul auto chinez Geely în domeniul motoarelor termice şi hibride şi colaborează de asemenea cu companii importante din sectorul tehnologiei precum Google şi Qualcomm în ceea ce priveşte panourile de bord inteligente.

Renault Group se află în avangarda unei mobilităţi care se reinventează. Având o expertiză unică în domeniul electrificării şi beneficiind de alianţa sa cu Nissan şi Mitsubishi Motors, Renault Group se bazează pe complementaritatea celor patru mărci ale sale – Renault, Dacia, Alpine şi Mobilize – şi propune clienţilor săi soluţii de mobilitate durabile şi inovatoare. 

Related posts