Premiera mondială a modelului electric MINI Cooper SE

Da mai departe!

MINI promite vizitatorilor ediţiei 2019 a Salonului Auto de la Frankfurt (IAA Cars) o prezenţă electrizantă, cu un stand concentrat pe mobilitatea electrică. Premiera de salon a noului MINI Cooper SE al mărcii britanice premium reprezintă începutul unei noi ere în mobilitatea pur electrică, în care conducătorii vor putea să se bucure de condus urban aproape silenţios şi de emisii locale zero în stilul MINI emblematic.

Acum, MINI Cooper S E Countryman ALL4 furnizează semnificativ mai multă plăcere a condusului electric. Cea mai nouă versiune a modelului plug-in hybrid, care îşi face debutul la Frankfurt, utilizează cea mai recentă tehnologie a celulelor de baterii, fapt care îi permite o autonomie electrică de până la 57 de kilometri (conform cifreleor NEDC).

În plus pe lângă premiera noului MINI Cooper SE, producătorul britanic îşi sărbătoreşte şi a 60-a aniversare în cadrul IAA Cars 2019, producţia începută în 1959 ajungând la 10 milioane de automobile. Ţinând cont de acest amănunt, Frankfurt va găzdui şi modelul aniversar special de la uzina MINI din Oxford – MINI Hatch 60 Years Edition, cu o notă unică de eleganţă în segmentul premium. Vizitatorii Pavilionului 11 (în apropierea intrării principale în centrul expoziţional din Frankfurt) vor putea admira descoperi, în perioada 12-22 septembrie 2019, portofoliu de modele al mărcii şi o serie de noi completări ale gamelor de accesorii şi produse lifestyle.

 

Putere, stil şi emisii locale zero: noul MINI Cooper SE

Noul MINI Cooper SE este primul automobil compact premium cu sistem electric de propulsie, ce oferă experienţa unui condus urban durabil şi oferă o experienţă de condus dinamică, plină de emoţie. Este bazat pe modelul convenţional MINI Hatch cu trei uşi, cu un design care a primit accente specifice modelului. Motorul electric de 135 kW/184 CP, care acţionează puntea faţă în stilul MINI caracteristic, oferă automobilului o acceleraţie remararcabilă. Reacţia instantanee a motorului de la prima apăsare a acceleraţiei adaugă o nouă dimensiune faimosului sentiment go-kart al mărcii. Noul MINI Cooper SE accelerează de la 0 la 60 km/h în doar 3,9 secunde şi are nevoie de doar 7,3 secunde pentru a sprinta de la 0 la 100 km/h.

Energia necesară propulsării automobilului cu asemenea vivacitate este oferită de bateria litiu-ion de ultimă generaţie, care permite o autonomie de 235-270 de kilometri. Reglajul tradiţional al suspensiei şi centrul de greutate foarte coborât (rezultat din poziţionarea bateriei de înaltă tensiune în podeaua maşinii) oferă noului MINI Cooper SE un nivel remarcabil de. Poziţionarea bateriei are beneficii suplimentare în asigurarea aceluiaşi nivel de spaţiu disponibil pentru pasageri şi bagaje ca şi la MINI Hatch (trei uşi) echipat cu motor termic.

Primul model electric din istoria mărcii va fi produs în Regatul Unit, la uzina MINI din Oxford, producţia urmând a începe în noiembrie 2019, în timp ce livrările sunt aşeteptate pentru prima parte a anului viitor. Tehnologia de propulsie a fost realizată la centrul de excelenţă pentru mobilitate electrică al BMW Group din Dingolfing şi Landshut. Echiparea standard pentru noul MINI Cooper SE include faruri LED, panou de instrumente digital, frână de parcare electrică, aer condiţionat cu reglare pe două zone, sistem de încălzire cu tehnologie cu pompă de căldură, funcţii auxiliare de încălzire şi aer condiţionat staţionar, dar şi Connected Navigation. Noul model va fi oferit şi cu numeroase sisteme de asistare a condusului şi patru pachete de echipare la lansare, ceea ce va permite să fie adaptat precis la cerinţele individuale.

Clienţii din România îşi pot rezerva deja modelul printr-un avans de 1500 de euro. Precomanda se poate face printr-o solicitare on-line, direct pe pagina: https://www.mini.ro/ro_RO/home/forms/electric-rfo.html,

sau direct la dealerii autorizaţi ai mărcii.

Noul MINI Cooper SE este disponibil cu un preţ de pornire de 33.082€ cu TVA inclus (27.800€ fără TVA), fără a considera programul “Rabla Plus” al Guvernului României. Noul model vine cu o gamă foarte largă de echipamente în standard, care susţin funcţionarea într-un mod electric, inclusiv sistemul eficient de încălzire pe bază de pompă de căldură, navigaţie Connected Navigation sau sistemul de încărcare de putere mare (AC – 11 kW, DC – 50 kW). Comparativ cu un model MINI Cooper S la aceeaşi configuraţie, noul MINI Cooper SE este cu numai 2000 de euro mai scump (preţul cu TVA), fără a include însă beneficiile prin programul „Rabla Plus”.

 

Autonomie electrică extinsă cu 30%: noul MINI Cooper S E Countryman ALL4

MINI Cooper S E Countryman ALL4 a adoptat un rol de pionierat în cadrul actualei game de modele a mărcii britanice premium prin oferirea primei impresii a condusului cu emisii locale zero, în stilul MINI. Acum, acest model plug-in hybrid din segmentul compact premium – deja unul de succes – este pregătit să devină şi mai atractiv – graţie cele mai noi tehnologii a celulelor de baterii a BMW Group, care aduce o creştere substanţială a eficienţei şi a autonomiei electrice. Dimensiunile bateriei sunt neschimbate, dar acumulatorul de înaltă tensiune disponibil la noul MINI Cooper S E Countryman ALL4 are o capacitate energetică brută de extinsă de la 7,7, la 10,0 kWh – astfel s-a mărit autonomia electrică cu aproximativ 30%, la un maxim de 55-57 de kilometri. Poziţionată sub scaunele spate pentru a se economisi spaţiu, bateria litiu-ion poate fi reîncărcată complet în aproximativ cinci ore de la o sursă domestică sau în circa 3h15m când este conectată o sursă AC de 3.7 kW.

Sistemul hibrid de la bordul noului MINI Cooper S E Countryman ALL4 cuprinde un motor pe benzină, cu trei cilindri, şi un motor electric, puterea totală generată de sistem fiind de 165 kW/224 CP. Un sistem de tracţiune integrală specific modelelor hibrid transferă puterea către puntea faţă şi cea spate în funcţie de situaţia de moment. Noul MINI Cooper S E Countryman ALL4 accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,8 secunde. Iar eficienţa modelului plug-in-hybrid reaminteşte beneficiile celor mai noi evoluţii în tehnologia celulelor de baterii. Consumul mediu mixt şi emisiile CO2 ale noului MINI Cooper S E Countryman ALL4 au scăzut cu aproape 20%, la 2,1-1,9 l/100 km, respectiv 47-43 g/km.

Related posts