Volkswagen a adus la IAA Frankfurt ID.3, prezentat în premieră mondială

Da mai departe!

Viitorul este rareori la fel de tangibil ca la Salonul Auto Internațional de la Frankfurt (IAA), unde tocmai a fost lansat noul ID.3 de la Volkswagen, prima mașină complet electrică din noua familie ID. Prețul de pornire va fi mai mic de 30.000€2. ID.3 are potențialul de a ne conduce către o eră a producției de autovehicule electrice la scară largă. „ID.3 este prima mașină electrică din lume cu o amprentă neutră în materie de CO2. În consecință, își pune o amprentă importantă în industrie: prin tehnologia inovatoare, prin libertatea mobilității individuale și prin protejarea mediului înconjurător”, a explicat la IAA Ralf Brandstätter, COO Volkswagen Passenger Cars.

În cadrul IAA (12 – 22 septembrie), ID.3 va fi însoțit de alte două modele electrice Volkswagen: cea mai recentă generație a E-up-ului! 1/2 și actualul e- Golf2/3. Este vorba despre trei premiere Volkswagen, trei mașini cu emisii zero, pentru prezent și viitor. Volkswagen va prezenta, de asemenea, și alte mașini conceptuale din familia ID., pentru o perspectivă mai amplă asupra viitorului: spațiosul ID. CROZZ4 SUV, ID. BUZZ4, prezentată ca van-ul viitorului, modelul avangardist ID. VIZZION4 și celebrul buggy, de data aceasta complet electric, ID. BUGGY4. Aceste vehicule creează o punte spre viitor la IAA 2019 și propulsează mobilitatea pentru pasageri de la Volkswagen, precum și mobilitatea auto în general, într-o nouă eră.

ID.3 1ST – mașina vizionară. Ca toți membrii familiei ID., designul noului ID.3ST se bazează pe matricea modulară pentru producția de mașini electrice (MEB) dezvoltată de Volkswagen. La mijlocul lunii mai, Volkswagen a început cu succes faza de pre-rezervare pentru noul ID.3 1ST– o ediție specială exclusivă, în doar 30.000 de unități, cu un set complet de caracteristici.

ID.3 1ST va veni echipat cu bateria de dimensiune medie, dintre cele trei pe care modelul le are disponibile, iar livrările au fost programate să înceapă la jumătatea anului 2020. Prețul de bază pentru acest model va fi sub 40.000€. Acest preț va include până la 2.000 kWh de energie electrică pentru un an după ziua înregistrării inițiale a vehiculului. Bateria mașinii ID.3 1ST are o capacitate de 58 kWh. Această baterie va furniza energie motorului electric de 107 kW și va permite o viteză maximă de 160 km/h și o autonomie de până la 420 de kilometri (WLTP). ID.3 va fi disponibil, de asemenea, cu o baterie de 45 kW sau 77 kW. Cu bateria de 45 kW, ID.3 va putea parcurge până la 330 de kilometri (WLTP) cu o singură încărcare. Optați pentru varianta de 77 de kWh și autonomia va crește până la 550 de kilometri (WLTP).

Related posts