Porsche semnează un acord cu Mobileye pentru dezvoltarea tehnologiilor de condus autonom

Da mai departe!

Porsche și compania de tehnologie Mobileye au anunțat startul unei colaborări strategice pentru echiparea viitoarelor automobile sport ale mărcii germane cu echipamente de autonomie ale Mobileye. Celelalte mărci din VW Group ar putea folosi și ele aceeași tehnologie.

Constructorul de automobile sport Porsche și-a găsit un partener cu care să dezvolte propriile soluții de asistență automată de pe mașinile sale, anunțul fiind făcut într-un moment în care compania de software a grupului VW este în criză. După mai multe întârzieri ale proiectelor destinate mașinilor Porsche și Audi, VW Group a decis schimbarea întregii echipe de management a CARIAD.

Colaborarea strategică cu Mobileye subliniază însă că Porsche, care este condusă chiar de CEO-ul VW Group, Oliver Blume, caută soluții alternative. „Mobileye este unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de funcții de conducere automată. Această tehnologie ne va ajuta să mergem mai departe cu strategia noastră, a luxului modern și sportiv”, spune Oliver Blume, CEO Porsche. „Combinăm un produs remarcabil cu o experiență extrem de personală. Dorințele și stilul de viață ale clienților noștri sunt importante pentru noi. Vrem să depășim așteptările din nou și din nou – și exact asta facem cu parteneri de talie mondială precum Mobileye.”

Porsche spune că va avea un rol de lider în integrarea deplină a Mobileye SuperVision în modelele sale viitoare, ceea ce înseamnă că inginerii Porsche vor răspunde de integrarea și setarea echipamentelor Mobileye. De asemenea, sistemul care monitorizează atenția șoferului va fi personalizat de specialiștii companiei, la fel cum se va întâmpla și cu integrarea sa în interfața Porsche Communication Management. „Suntem încântați să lucrăm împreună cu Porsche pentru a aduce următoarea generație de tehnologie de conducere autonomă clienților din întreaga lume”, a declarat Amnon Shashua, președinte și CEO al Mobileye. „La fel ca Porsche, suntem motivați de obiectivul de a folosi inovațiile tehnologice pentru a îmbunătăți experiența de conducere la nivel mondial. Am dezvoltat sistemul Mobileye SuperVision TM pentru a spori siguranța prin interacțiunea sinergică dintre șofer și vehicul.”

Michael Steiner, care se ocupă de cercetare și dezvoltare în cadrul Porsche și la nivelul grupului VW spune că șoferii Porsche vor avea ocazia și în viitor să-și conducă singuri mașinile, dar vor putea la fel de bine ca, în ambuteiaje, să permită sistemelor de conducere autonomă să preia controlul mașinilor.

VW Group mai are parteneriate în derulare, în domeniul conducerii autonome, cu Bosch și Qualcomm, precum și cu Horizon Robotics, în China.

Mobileye SuperVision le permite șoferilor să-și ia mâinile de pe volan pe diferite tipuri de șosele, sub rezerva mențineiri atenției la împrejurimi. Mașina echipată cu acest sistem poate parcurge traseul stabilit de navigație, ales de șofer, poate schimba în mod autonom benzile și poate depăși automat vehiculele mai lente pe drumurile cu mai multe benzi. Sistemul monitorizează mediul cu unsprezece camere și poate folosi și informațiile radar. Anunțul Porsche mai precizează că tehnologia Mobileye SuperVision TM „poate fi folosită și de alte mărci ale grupului ca soluție platformă”, ceea ce confirmă odată în plus că software-ul produs de CARIAD și-ar putea diminua semnificativ importanța pe viitoarele modele ale grupului.

Related posts