Porsche prezintă o tehnologie inovatoare de imprimare 3D pentru scaune

Da mai departe!

Porsche revoluționează scaunele sportive: compania prezintă o alternativă inovatoare la scaunele sport convenționale, cu modelul concept de „scaune mulate pe corp imprimate 3D”. Aici, secțiunea centrală a scaunului, mai exact, pernele și spătarul, sunt parțial produse cu ajutorul unei imprimante 3D.

 

În viitor, clienții vor putea alege între trei niveluri de fermitate (tare, medie, moale) pentru stratul de confort. Prin această nouă tehnologie, producătorul de mașini sport subliniază încă o dată legăturile strânse cu sporturile cu motor: scaunul sport personalizat respectă principiile montării scaunului șoferului specifice sporturilor de raliu.
„Scaunul este interfața dintre om și automobil, fiind astfel important pentru o manevrare precisă și sportivă. De aceea, tapițeria personalizată a scaunelor șoferului a fost o caracteristică standard pentru mașinile de curse de multă vreme”, spune Michael Steiner, membru al Comitetului Executiv pentru Cercetare și Dezvoltare la Porsche. „Cu ”scaunele mulate pe corp imprimate 3D”, oferim din nou clienților producțiilor de serie posibilitatea de a experimenta tehnologia oferită de sportul cu motor.” În plus, față de o ergonomie similară cu cea din sporturile cu motor, acest scaun oferă și un design unic, greutate mai mică, confort îmbunătățit și control pasiv al climei.
„Scaunul mulat pe corp imprimat 3D” se bazează pe scaunul tip bucket, ușor, de la Porsche și prezintă o construcție tip sandwich: un suport de bază, realizat din polipropilenă expandată (EPP) este lipit de un strat confortabil, aerisit, format dintr-un amestec de materiale pe bază de poliuretan fabricate într-o imprimantă 3D. Suprafața exterioară a scaunului concept este realizată din „Racetex” și prezintă un model de perforație necesar pentru funcțiile de climatizare.
Noul concept de „scaun mulat pe corp imprimat 3D” va fi disponibil de la Porsche Tequipment ca scaun de șofer, pentru modelele 911 și 718 începând din mai 2020. Gama va fi inițial limitată la 40 de prototipuri de scaune pentru utilizare pe pistele de curse din Europa în combinație cu centura de siguranță în șase puncte. Feedback-ul clienților va fi integrat în procesul de dezvoltare. Ca un pas următor, conceptul de „scaune mulate pe corp imprimate 3D”, în trei niveluri de fermitate și culori diferite, vor fi disponibile din fabrică prin intermediul Porsche Exclusive Manufaktur, de la mijlocul anului 2021. Pe termen lung, tehnologia va permite, de asemenea, soluții complet personalizate dacă suficienți clienți își exprimă interesul pentru acest lucru. Pe lângă o gamă extinsă de culori, scaunele adaptate la conturul specific corpului clientului vor fi apoi dezvoltate și oferite.

Related posts