Porsche Engineering își continuă creșterea în România și în 2020

Da mai departe!

Porsche Engineering România a încheiat anul 2019 cu o echipă de 200 de experți, așa cum era planificat. Compania va continua să crească, până la sfârșitul anului ajungând la 240 de angajați cu normă întreagă și 24 de studenți stagiari. Subsidiara din Cluj a Porsche Engineering a fost implicată în numeroase proiecte în domeniul Inteligenței Artificiale și al conducerii autonome pentru principalele mărci ale grupului Volkswagen și se află în avangarda evoluției industriei auto.

 

„Am investit mult în proiecte de tip concept, precum și în activități de producție, cum ar fi model based development și web development. Ne vom dezvolta competențele în ambele direcții, având în vedere că acestea sunt zonele de interes către care se îndreaptă piața auto”, a declarat Marius Mihailovici, Director General al Porsche Engineering România. Odată cu creșterea suplimentară, compania clujeană este pregătită să-și extindă și spațiul de birouri cu încă un etaj, cu o suprafață de aproximativ 600 de metri pătrați, în aceeași clădire în care se află acum.

 

La Porsche Engineering România, studenți de top și experți lucrează împreună, în echipe naționale și internaționale, pentru a crea soluții tehnologice avansate pentru testarea, conducerea și siguranța mașinilor viitorului. În urma implicării sale active în mediul academic din Cluj, Porsche Engineering oferă în mod constant șansa studenților care absolvă programul de Master Porsche Engineering, de la Universitatea Tehnică din Cluj, să-și aprofundeze studiile devenind stagiari și, dacă sunt printre cei mai buni, angajați cu normă întreagă ai companiei.

De asemenea, compania reușește să recruteze în mare parte prin intermediul recomandărilor (50% din totalul de noi angajați) și ofertează și experți români din străinătate, propunându-le locuri de muncă motivante și bune, ca stimulent pentru a reveni în propria țară.

 

„Suntem foarte bucuroși să vedem că munca pe care o desfășurăm și cultura pe care o construim la Porsche Engineering în Cluj este capabilă să atragă o mulțime de specialiști de elită, care ajung aici în urma recomandărilor colegilor noștri”, a spus Mihailovici. „Acest lucru spune multe despre atmosfera de lucru de aici și despre satisfacția muncii pe care oamenii o obțin din conceptele și proiectele în care sunt implicați. În ultimii doi ani, am reușit să aducem înapoi în țară experți români care lucrau în țări precum Marea Britanie, Spania sau Germania. Organizația noastră este o dovadă a faptului că locurile de muncă relevante și proiectele interesante pot angrena cele mai strălucite minți în conturarea viitorului industriei noastre.”

 

Despre Porsche Engineering România

 

Filiala din Cluj a Porsche Engineering este una dintre cele șapte locații de dezvoltare ale companiei și completează spectrul de servicii de inginerie furnizate de celelalte locații din Weissach, Bietigheim-Bissingen (Germania), Praga, Ostrava (Republica Cehă), Shanghai și Nardò (Italia). Obiectivul principal al Porsche Engineering România este dezvoltarea de software și dezvoltarea de funcții auto, în strânsă legătură cu proiectarea de automobile.

 

Related posts