Porsche caută bani la mari fonduri suverane pentru a susține listarea sa

Da mai departe!

Constructorul auto german Porsche încearcă să obţină investiţii de tip ancoră din partea unora din cele mai mari fonduri suverane din Orientul Mijlociu, în contextul în care renumitul producător de automobile sportive se pregăteşte pentru una din cele mai mari listări din Europa.

Fondurile Mubadala Investment Co. şi ADQ din Abu Dhabi se numără printre cele care se gândesc să investească fonduri cu prilejul ofertei publice iniţiale derulate de Porsche, au dezvăluit sursele care au dorit să îşi păstreze anonimatul. De asemenea, o serie de fonduri de stat din alte ţări din Golf, inclusiv din Arabia Saudită, analizează şi ele o posibilă investiţie în Porsche.

Conform Bloomberg, care citează surse apropiate afacerii, în paralel, consilierii care se ocupă de IPO-ul de la Porsche au contactat o serie de mari fonduri de investiţii din Canada şi Malaezia, precum şi fondul suveran de investiţii din Norvegia, cel mai mare din lume. Potrivit surselor, grupul german Volkswagen analizează posibilitatea de a oferi peste 5% din acţiunile preferenţiale Porsche unor investitori de tip ancoră.

Fondul Qatar Investment Authority, care este acţionar la Volkswagen, a decis deja că va deveni investitor strategic la Porsche. Volkswagen vrea să strângă angajamente ferme de la alte fonduri până la finele acestei luni au adăugat sursele.

Asigurarea sprijinului unor mari fonduri de investiţii ar fi un vot de încredere în condiţiile în care Volkswagen vrea să obţină o evaluare superioară pentru Porsche. Sursele citate de Bloomberg susţin că landul german Saxonia Inferitoară, un alt acţionar important la Volkswagen precum şi familia Porsche-Piech, care deţine pachetul de control, mizează pe o evaluare de cel puţin 60 de miliarde de euro pentru Porsche.

Fondurile suverane din Orientul Mijociu controlează mii de miliarde de dolari şi în acest an au văzut cum activele lor au fost impulsionat de explozia preţurilor la energie. În acest context, fondurile respective au făcut investiţii pe pieţele globale pentru a profita de scăderea evaluărilor, cumpărând totul de la cluburi de fotbal la statr-up-uri în domeniul vehiculelor electrice de lux.

Related posts