Pirelli a încheiat programul de testare al pneurilor de F1 pentru 2017

Da mai departe!

Ultima zi de teste pentru pneuri din 2017 (dintr-un total cumulate de 24 de zile) a adus la un loc toate cele trei mașini modificate special de către Mercedes, Red Bull și Ferrari pe circuitul Yas Marina. Aceste mașini modificate, model 2015, concepute pentru a simula noile regulamente de anul viitor  vor crește viteze cu până la cinci secunde pe tur comparațiv cu anul 2015.

Cu scopul de a crea pneuri care să se potrivească perfect acestor noi încercări, Pirelli a testat un număr de diverse compoziții și structuri, munca de dezvoltare continuând pe Yas Marina între orele 09.00 – 18.00 în condiții de vreme caldă și pistă uscată. 
Acesta mașini au parcurs împreună un total de 331 de tururi, echivalentula 1839km sau de șase ori distanța Abu Dhabi Grand Prix. Aproximativ 96 de pneuri prototip diferite au fost testate, cu toate echipele utilizând o mare varietate de specificații cu scopul de a maximize colectarea de date.
Kimi Raikkonen a preluat volanul Ferrari, Lewis Hamilton și Pascal Wehrlein au pilotat pentru Mercedes, în timp ce Daniel Ricciardo și Max Verstappen și-au împărțit îndatoririle la Red Bull.
Directorul Pirelli motorsport Paul Hembery a comentat: „Pentru ultima zi de teste, am avut cinci piloți F1 care au testat pneurile prototip 2017 pentru încheierea programului de dezvoltare cu aceste trei mașini în același timp. Acum munca adevărată a început  cu colectarea și analizarea rezultatelor celor 24 de zile și aproximativ 12000km de teste cu scopul de a define pneurile cu care se va alerga anul viitor. Acestea vor rula pe mașini 2017 pentru prima dată în primul test official de grup în februarie 2017. Ultimul test din Abu Dhabi s-a derulat conform planului și am avut posibilitatea de a colecta datele necesare grație celor trei mașini special adaptate furnizate de Mercedes, Red Bull și Ferrari; fără de acare ar fi fost imposibil  să ducem la bun sfârșit acest program intensiv de dezvoltare.”

Related posts