Piața auto braziliană a fost inundată de mașinile electrice chinezești înainte de impunerea unor taxe de import

Da mai departe!

Piața braziliană inundată cu vehicule electrice chineze înainte de majorarea taxelor de import. Profitând de ocazie, BYD construiește în prezent un nou sit de producție în țară în încercarea de a-și crește vânzările.

Importurile de autoturisme noi, în special cele provenite din China, au crescut temporar în Brazilia. Această creștere se datorează în mare măsură cererii tot mai mari pentru vehicule electrice și iminenței implementării taxelor de import asupra acestora.

În primul trimestru al anului 2024, importurile de autoturisme în țară au crescut cu 46,4%, atingând o valoare combinată de 1,5 miliarde de dolari. Aproximativ 40% dintre aceste mașini proveneau din China, marcând o creștere masivă de 450% față de T1 2023. Majoritatea vehiculelor importate din China sunt vehicule electrice cu baterie și hibrizi.

De asemenea, au început să fie aplicate o serie de noi taxe de import în Brazilia. În timp ce vehiculele electrice erau anterior scutite de taxe de import, președintele Luiz Inacio Lula da Silva a implementat o taxă de 10% pentru acestea începând din ianuarie. Această cifră va crește la 18% în iulie și va atinge un maxim de 35% în iulie 2026.

Începând cu începutul acestui an, vehiculele hibride au fost, de asemenea, supuse unei taxe de import de 15% în ianuarie. Această rată este programată să crească la 25% în iulie și mai departe la 35% până în iulie 2026.

Într-un interviu acordat Reuters, directorul de statistică al Ministerului Dezvoltării, Industriei, Comerțului și Serviciilor, Herlin Brandao, a declarat că guvernul se așteaptă ca importurile să încetinească odată cu majorarea taxelor.

BYD s-a stabilit deja ca fiind marca cel mai bine vândută de vehicule electrice cu baterie din țară. În primul trimestru, a vândut 14.939 de vehicule în Brazilia, situându-se confortabil înaintea Great Wall Motors, cu 5.735 de unități livrate, și Toyota, care a vândut 5.049 de vehicule electrice în același interval de timp. Un total de 36.090 de mașini electrificate au fost vândute în Brazilia în T1, o creștere de 145% față de perioada ianuarie-martie 2023.

BYD asamblează în prezent un nou complex de fabricație în Brazilia. Acest sit ar trebui să fie operațional până la sfârșitul acestui an sau la începutul anului 2025 și va avea o capacitate de producție anuală de 150.000 de unități și va fi responsabil pentru construirea vehiculelor, inclusiv Dolphin, Song Plus SUV și Yuan Plus.

Related posts