Opel a prezentat noul Fontera, baza e versiunea electrică

Da mai departe!

Opel anunță începutul unui nou capitol din istoria lungă și de succes a companiei: astăzi, constructorul auto din Rüsselsheim a dezvăluit primele imagini ale noului Opel Frontera. Noul SUV distractiv și spațios cu Blitz va fi disponibil de la bun început ca variantă electrică pe baterii, clienții putând opta și pentru variante cu tehnologie hibrid de 48 de volți. Modelul va fi disponibil în România din toamnă.

„Prin combinația sa de design robust, spațiu, soluții inteligente și sisteme de propulsie eficiente, noul Opel Frontera se va adresa unei game largi de clienți care doresc să iasă în evidență. Este ideal pentru mediul urban și suburban și, în același timp, oferă clienților noștri o experiență de reîncărcare“, a declarat Florian Huettl, CEO Opel.

Noul Frontera încântă încă de la prima vedere prin interpretarea robustă a filozofiei de design îndrăznețe și pure a mărcii Opel. Silueta frontală verticală și proporțiile frontale unice ale noului Frontera combină un volum funcțional și spațios al habitaclului cu un aspect foarte îndrăzneț și robust, dar modern și expresiv. Noua emblemă Opel „Blitz“ își sărbătorește premiera pe un model de serie și se află cu mândrie în centrul Opel Vizor. „Vizorul“ negru conferă părții frontale a modelului Frontera o identitate unică și integrează perfect farurile Eco LED cu fază lungă automată, precum și emblema centrală Opel Blitz. Vizorul este susținut de o deschidere de răcire trapezoidală în treimea inferioară și subliniază poziția solidă și robustă a mașinii. Binecunoscuta „semnătură aripă“ Opel strălucește într-o interpretare modernă, cu trei blocuri de iluminare separate de inserții în culoarea caroseriei. Partea laterală dezvăluie un montant C distinct, care împarte vizual habitaclul spațios. În rest, pasajele pronunțate ale roților și aripile plasează mașina ferm pe șosea, conferindu-i în același timp noului venit un aspect solid și modern.

Stație pentru smartphone, Intelli-Seat: soluții inteligente pentru conectivitate și confort

Aspectul modern continuă și în interior, unde designul inteligent se îmbină cu funcționalitatea. Ornamentele orizontale ample de pe panoul de instrumente și de pe portiere extind vizual habitaclul deja

spațios. În plus, cockpit-ul Pure Panel complet digital tipic Opel, cu două ecrane de 10″ și sistem de infodivertisment și multimedia, îi așteaptă pe pasageri și este la fel de atrăgător ca și noul volan îndrăzneț și elegant. Opel urmează în mod consecvent filozofia confortului maxim cu un nivel minim de distragere a atenției, printr-o experiență de utilizare curată și detoxifiantă, care să evite orice formă de stres digital.

De asemenea, noul venit se adresează celor care preferă să se bazeze pe propriul dispozitiv mobil, oferind o stație inovatoare opțională pentru smartphone. După ce se conectează la stație printr-o aplicație dedicată, smartphone-ul utilizatorului devine panoul de control pentru infodivertisment al vehiculului, interacționând și cu butoanele de pe volan. Iar Opel aduce încă o dată inovații în materie de scaune pentru o gamă largă de clienți în noul Frontera. Caracteristica patentată Intelli-Seat de pe scaunele din față – o fantă care reduce presiunea asupra coccisului – asigură confort excepțional chiar și în timpul călătoriilor lungi pe autostradă. În plus, scaunele nu numai că sunt bogat realizate și modelate, dar sunt și atrăgătoare datorită cusăturilor contrastante. Tapițeria scaunelor este disponibilă, de asemenea, dintr-un material reciclat complet sustenabil.

Factorul de distracție al noului venit este sporit și mai mult de o serie de soluții inteligente. De exemplu, încărcarea dispozitivelor mobile este mai ușoară ca niciodată, cu un încărcător wireless răcit și două mufe USB disponibile în față și alte două pe al doilea rând. Dispozitivele mai mari care, în mod normal, nu ar încăpea în habitaclu în mod corespunzător, cum ar fi tabletele, pot fi depozitate în siguranță în consola centrală datorită unei curele flexibile care le fixează în poziție. Alte spații de depozitare deschise în habitaclu pot acomoda bagajele de mână zilnice, căptușeala din cauciuc împiedicând zgomotele și alunecarea. Pasagerii de pe al doilea rând pot profita de buzunarele pentru smartphone integrate în spătarele scaunelor din față.

Spațios, eficient și inteligent: partenerul ideal pentru un stil de viață activ și sustenabil

În plus, noul Frontera impresionează prin capacitatea sa de încărcare. Cu scaunele din spate ridicate, oferă deja peste 460 de litri de spațiu pentru bagaje în portbagaj – cu scaunele rabatate, capacitatea crește la până la 1.600 litri. Flexibilitatea suplimentară este asigurată de fracționarea 60:40 a banchetei din spate, în timp ce o a doua podea de încărcare este oferită standard. În plus, clienții care au nevoie să ia și mai multe bagaje în călătorie sau care doresc să profite din plin de capacitatea de încărcare a plafonului de peste 200 de kilograme pot alege opțional șinele de plafon funcționale.

La fel ca toate noile modele Opel, noul Frontera nu impresionează doar prin designul său îndrăzneț și pur, ci și prin performanțele responsabile. Clienții vor putea alege între o variantă pur electrică pe baterii și propulsoare foarte eficiente cu tehnologie hibrid de 48 de volți. Indiferent de sistemul de propulsie ales de client, acesta se poate aștepta la un nivel ridicat de plăcere a condusului datorită configurației specifice a șasiului. Inginerii din Rüsselsheim au acordat o atenție deosebită optimizării controlului caroseriei și furnizării caracteristicilor de condus tipice Opel – chiar și când se circulă la viteze mari pe autostradă.

Cu noul său aspect expresiv, cu soluțiile inteligente și distractive, precum și cu posibilitatea de a alege cu ușurință între un sistem de propulsie complet electric sau hibrid, noul Opel Frontera demonstrează încă o dată că marca germană își ia în serios angajamentul de electrificare și, în același timp, se adresează unei game variate de clienți.

Related posts