Peugeot a lansat compacta 308, noua imagine a mărcii

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Compacta recent lansată, PEUGEOT 308 este primul model al francezilor care afișează noua emblemă a mărcii. Arhitectura în totalitate optimizată pune în valoare spațiul interior și exprimă dinamismul și identitatea noului model. În materie de tehnologie, noul PEUGEOT 308 oferă sisteme de asistență la condus de ultimă generație. Noul PEUGEOT i-Cockpit evoluează și integrează i-Connect Advanced, un sistem de infotainment mai modern, intuitiv, conectat.

Noul PEUGEOT 308 se afirmă în segmentul său cu o caroserie redesenată. Ampatamentul mai lung cu 55 mm oferă o siluetă alungită și extra spațiu pentru pasagerii din spate. Înălțimea redusă cu 20 mm, asociată cu o parte frontală elegantă, lungește vizual capota.
Postura și stilul noului Peugeot 308 au fost îmbunătățite la interior și nu la exterior, pentru a îndeplini obiectivul de eficiență aerodinamică. Acest lucru se reflectă în arhitectura optimizată, cu conturile aripilor puternic pronunțate și caroseria mulată pe structură.
În lateral, flancurile simple și netede subliniază personalitatea puternică a noului Peugeot 308,. Designul lateral este inspirat de istoria identității mărcii (PEUGEOT 205, 208, 308 etc) și afișează dinamismul unei caroserii mulate pe structură.
Partea din spate accentuează performanța aerodinamică a noului Peugeot 308, fiind rezultatul numeroaselor teste efectuate în tunelul de vânt. Spoilerul lung, distinctiv pentru stilul noului PEUGEOT 308, linia pronunțată ce traversează părțile laterale ale caroseriei și linia plafonului ce curge lin spre spate sporesc caracterul dinamic al mașinii.
Noul PEUGEOT 308 păstrează ADN-ul mărcii PEUGEOT. Senzual și puternic în același timp, modelul face parte dintr-un univers de referință mai dinamic și mai sofisticat.
Noul PEUGEOT 308 afișează noua emblemă a mărcii PEUGEOT, ce se află în centrul grilei cu motiv specific. O evoluție în materie de design și tehnologie, senzorul pentru sistemele de asistență la condus dispare în spatele emblemei (tehnologie cu radom ce utilizează indiul compatibil cu undele radio), pentru a face din aceasta elementul central al grilei. Plăcuța de înmatriculare a migrat către partea inferioară a părții frontale.
Pe nivelurile de echipare GT/GT Pack, blocurile optice Full LED, mai fine, integrează tehnologia PEUGEOT Matrix LED pentru un plus de eficiență și siguranță în utilizarea de zi cu zi.
În partea din spate, blocurile optice adoptă tehnologia Full LED cu designul celor 3 gheare, pentru o semnătură luminoasă modernă, specifică mărcii Peugeot.
Noul PEUGEOT 308 va fi disponibil cu 7 culori de caroserie: Olivine Green, Vertigo Blue, Elixir Red, Pearl White, Ice White, Artense Grey și Perla Nera Black.
PEUGEOT i-Cockpit face parte din AND-ul mărcii Peugeot și, cu fiecare nouă generație, este și mai modern. Noul volan compact este echipat cu senzori de prindere. Ergonomic și încălzit (opțional), volanul regrupează toate comenzile mașinii.
Instrumentarul de bord este situat la nivelul privirii și începând cu nivelul de echipare Active Pack integrează un ecran digital de 10 inch. Pe nivelul de echipare GT, instrumentarul de bord are 3 dimensiuni. În totalitate configurabil și personalizabil, acesta oferă mai multe moduri de afișare (Navigație Conectată TomTom, Radio/Media, Sisteme de asistență la condus, Flux de energie etc.).
Planșa de bord se bazează pe o arhitectură „high-vent” ce plasează gurile de ventilație la nivelul capului pasagerilor, într-o poziție optimă pentru confortul conducătorului auto și al pasagerilor.
Ecranul tactil central de 10 inch, perfect integrat în planșa de bord, este situat puțin mai jos decât instrumentarul de bord pentru a fi la îndemâna șoferului.
Începând cu nivelul de echipare Allure, noul PEUGEOT 308 include comenzi virtuale „i-toggles” în totalitate configurabile ce înlocuiesc butoanele fizice pentru aerul condiționat. Amplasate în partea opusă a ecranului central, acestea asigură o estetică și un nivel tehnologic unice în segment.
Fiecare i-toggle oferă acces direct la principalele funcții ale mașinii: aer condiționat, telefon, radio sau aplicații mobile.

Noul Peugeot 308 oferă iluminat ambiental cu LED (8 culori la alegere) pentru decorul principal sau panourile ușilor care, în funcție de nivelul de echipare pot fi din spumă, material textil, Alcantara sau din piese din aluminiu trase adânc.
Noul PEUGEOT 308 este construit pe noua platformă modulară multi-energie EMP2 (Efficient Modular Platform), ce permite dezvoltarea unei game complete de versiuni electrificate. Două versiuni plug-in hybrid sunt disponibile încă de la lansare.
Noul PEUGEOT 308 este echipat cu sistem AQS (Air Quality System) ce monitorizează constant calitatea aerului și poate activa de unul singur reciclarea aerului. Începând cu nivelul de echipare GT, noul Peugeot 308 beneficiază de Clean Cabin, un sistem de tratare a aerului ce filtrează gazele și particulele poluante. Calitatea aerului este afișată pe ecranul tactil central.
Pentru confortul sonor al pasagerilor, noul PEUGEOT 308 este echipat cu sistemul de sunet Hi-Fi FOCAL Premium, dezvoltat în parteneriat cu Focal, marcă franțuzească specializată în echipamente audio.
Noul Peugeot 308 oferă 2 motorizări plug-in hybrid:
• HYBRID 225 e-EAT8 / 2 roți motrice / asocierea între un motor PureTech pe benzină de 180 CP (132 kW) și un motor electric de 81 kW cuplat la cutia de viteze e-EAT8 / emisii de C0₂ de la 26 g per km și autonomie 100% electrică de până la 59 km (conform procedurii WLTP, în curs de omologare),
• HYBRID 180 e-EAT8 / 2 roți motrice / asocierea între un motor PureTech pe benzină de 150CP (110kW) și un motor electric de 81 kW cuplat la cutia de viteze e-EAT8 / emisii de C0₂ de la 25 g per km și autonomie 100% electrică de până la 60 km (conform procedurii WLTP, în curs de omologa
Bateria litiu-ion are o capacitate de 12.4 kWh și o putere de 102kW și sunt disponibile două tipuri de încărcătoare de bord, care răspund tuturor tipurilor de utilizări și tuturor soluțiilor de încărcare ale clienților, un încărcător monofazat de 3.7 kW (dotare standard) și un încărcător monofazat opțional de 7.4 kW
Timpii de încărcare estimați sunt următorii:
• de la un Wall Box (32) de 7.4 kW: încărcare completă în 1h55 cu încărcătorul de bord monofazat de 7.4 kW,
• de la o priză de mare putere (16A): încărcare completă în 3h50 cu încărcătorul de bord monofazat de 3.7kW,
• de la o priză standard (8A): încărcare completă în 7h05 cu încărcătorul de bord monofazat de 3.7kW.
Noul PEUGEOT 308 este disponibil cu următoarele motorizări termice cu emisii de CO2 începând de la 117 g/km, ce respectă standardul Euro 6 și sunt în curs de omologare conform procedurii WLTP (Worldwide harmonized Light vehicules Test Procedures).
Benzină
Motoare în 3 cilindri cu cilindree de 1,2L:
• PureTech 110 S&S BVM6,
• PureTech 130 S&S BVM6,
• PureTech 130 S&S EAT8.
Diesel
Motoare în 4 cilindri cu cilindree de 1,5L:
• BlueHdi 130 S&S BVM6,
• BlueHdi 130 S&S EAT8.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Related posts