Opel prezintă noul Corsa

Da mai departe!

Subcompacta Opel Corsa a ajuns la o nouă generație, iar motorizările includ și un nou propusor electric de putere mai mare. Cel mai evident update este inconfundabilul Opel Vizor, imaginea caracteristică a mărcii care echipează toate noile modele Opel.

„Vizorul“ negru acoperă partea frontală a modelului Corsa și integrează perfect grila vehiculului, farurile cu LED și Opel Blitz central într-un singur element.

În funcție de nivelul de echipare, logo-ul mărcii din față și din spate este prezentat într-un negru atrăgător sau în argintiu satinat mat. „Admisiile de aer“ optice din zona inferioară a barei de protecție față sunt mai mari și mai proeminente decât înainte, așezând Corsa și mai ferm pe șosea.

Partea laterală a noului Corsa impresionează, de asemenea, prin liniile sale caracteristice. Stâlpul C „întrerupt“ pare să permită plafonului, care este de culoare neagră (în funcție de nivelul de echipare), să plutească deasupra vehiculului. Partea din spate prezintă, de asemenea, o imagine clară: emblema Corsa apare acum – așa cum a fost văzută pentru prima dată în urmă cu câteva luni pe ediția limitată “Opel Corsa 40” – în centrul hayonului. Iar vopseaua Grafik Grey, disponibilă pentru prima dată pentru Corsa, a sosit în gamă.

Datorită numeroaselor funcții noi, Corsa creează, de asemenea, o atmosferă modernă și plăcută în interior. La toate acestea contribuie scaunele cu model nou, precum și un design nou al manetei de schimbare a treptelor și al volanului. Cu toate acestea, punctul culminant – atât din punct de vedere vizual, cât și tehnic – este reprezentat de cockpitul opțional complet digital cu noul sistem de infotainment. Platforma integrată Snapdragon Cockpit Platform from Qualcomm Technologies1 dispune de capacități îmbunătățite de grafică, multimedia, vizualizare computerizată și inteligență artificială (AI) pentru a oferi un sistem mai integrat, contextual și adaptabil în mod constant, care poate evolua pentru a răspunde preferințelor pasagerilor.

La fel ca în cazul dezvoltării ultimei generații Astra, a fost aplicat principiul „Detox to the max “: sistemul de navigație oferă servicii conectate, recunoaștere vocală naturală „Hey Opel“ și actualizări over-the-air. În plus, afișajele de pe ecranul tactil color de 10 inci ale sistemului de navigație și multimedia și de pe ecranul de informații pentru șofer sunt mai clare, astfel încât toate informațiile importante să poată fi vizualizate într-o fracțiune de secundă. Iar noul venit mai are un as în mânecă. Pentru prima dată, smartphone-urile compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto vor putea fi conectate la sistemele multimedia ale vehiculului și, de asemenea, vor putea fi reîncărcate wireless.

Începând cu anul 2019, luminile adaptive antiorbire Intelli-Lux LED® matrix au arătat cum Corsa pune la dispoziția tuturor inovațiile din segmentul mașinilor mici. Inginerii lucrează în permanență pentru dezvoltări suplimentare, iar noul Corsa beneficiază de acest angajament. Un total de 14 în loc de opt elemente LED care pot fi controlate individual asigură o experiență de conducere cu luminozitate de nocturnă pe stadion, care acum „reduce“ iluminarea pentru ceilalți participanți la trafic mai precis decât înainte.

Există, de asemenea, numeroase alte sisteme de asistare de ultimă generație care fac conducerea și manevrele mai relaxante. Oferta variază de la noua cameră panoramică pentru vedere în spate de înaltă rezoluție, la controlul adaptiv al vitezei de croazieră, limitatorul de viteză și protecția părților laterale, până la alerta de coliziune frontală cu frânare automată de urgență și detectarea pietonilor.

Corsa Electric cu baterie îmbunătățită și motor nou

Opel va deveni o marcă pe deplin electrică în Europa până în anul 2028, 12 modele sunt deja electrificate în prezent – iar Corsa a fost pionierul democratizării propulsoarelor electrice cu baterii în portofoliul Opel. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că modelul Corsa-e a câștigat „Volanul de Aur“ în 2020 .

Conducerea complet electrică în Corsa înseamnă: călătorie fără emisii locale, fără compromisuri – atât pentru îndeplinirea activităților zilnice, cât și atunci când conduceți de plăcere. Noul Corsa Electric trece acum la nivelul următor: cu o gamă mai largă de opțiuni, mai multă putere, o baterie îmbunătățită și o autonomie mai mare.

Corsa Electric va veni cu două opțiuni de propulsie electrică: Bestsellerul mașinilor mici va fi oferit cu 100 kW/136 CP și o autonomie îmbunătățită în continuare de până la 357 de kilometri2, precum și cu 115 kW/156 CP și o autonomie de până la 402 kilometri conform WLTP2. Așadar, Corsa Electric nu este doar extrem de eficient – cu energia electrică a bateriei și cuplul de 260 Nm la dispoziție, ci asigură în orice situație o plăcere pură de a conduce. Iar atunci când Corsa Electric trebuie să fie reîncărcat, acest lucru se poate face rapid. La o staţie de încărcare rapidă, bateria atinge până la 80 la sută din capacitatea totală în doar 30 de minute (20-80 la sută) .

Noii veniți în gamă oferă, de asemenea, plăcerea de a conduce cu responsabilitate: pentru prima dată, Opel va oferi clienților opțiunea de a trece la sistemul hibrid de 48 de volți. Motoarele de 74 kW/100 CP și 100 kW/136 CP sunt echipate cu o transmisie automată nouă, cu dublu ambreiaj. În viitor, acestea vor completa gama largă de variante de propulsie economice, de la motoarele cu combustie foarte eficiente până la Corsa Electric, continuând astfel în mod consecvent electrificarea mărcii.

Related posts