Opel Corsa – Facelift a la Francais

Da mai departe!

Opel Corsa a primit un facelift pe exterior și elemente de la grupul PSA pe interior. În acestă formă, subcompacta germano-franceză vine la testele AutoReport.ro

Corsa facelift a primit acum câteva tușe de design specifice PSA care parcă rafinează subcompacta mărcii germane. Linia acoperişului este asemănătoare unui coupé, cu 48 mm mai coborâtă față de versiunea anterioară, fără să afecteze spațiul pentru cap pentru șofer și pasagerul din față. Șoferul are o poziție de ședere coborâtă cu 28 mm. Centrul de greutate coborât favorizează manevrabilitatea și dinamica de conducere. Reacțiile sunt mai dinamice, pentru mai multă plăcere de a conduce.
Cel mai bine vândut autovehicul de mici dimensiuni este acum și campion al aerodinamicii. La fel ca în cazul tuturor modelelor Opel noi, inginerii au optimizat caracteristicile aerodinamice ale noului Corsa în tunelul aerodinamic al Universității din Stuttgart, operat de Institutul de cercetare în inginerie și motoare auto. Rezultatul: cu un coeficient aerodinamic de 0,29 și o zonă frontală redusă față de modelul anterior, de numai 2,13 m2, noul Corsa este unul dintre cele mai aerodinamice autoturisme din clasa sa.
Odată cu acest facelift, marca germană pune la dispoziție farurile adaptive IntelliLux LED® matrix, cu funcție anti-orbire, în premieră pentru segmentul de autovehicule de mici dimensiuni. Cele opt segmente de LED-uri sunt controlate de camera frontală de ultimă generație și adaptează în mod continuu și automat fasciculul luminos la fiecare situație din trafic și din mediul înconjurător.
Modelul de test este echipat cu motorul pe benzină 1.2 PureTech care produce 100 de CP care este legat la o cutie de viteze automată cu 8 rapoarte. În această combinație mașina se descurcă bine în oraș şi surprinzător de bine pe drumurile din afara orașului. Comportamentul dinamic al mașinii este unul destul de bun, care se încadrează în media clasei.
Șoferii și pasagerii Corsa sunt conectați corespunzător și se bucură de un sistem de infotainment de calitate superioară datorită noii game de sisteme de infotainment alcătuite din Multimedia Radio, Multimedia Navi cu ecran color tactil de 7″ și sistemul de top Multimedia Navi Pro cu ecran color tactil de 10″. În plus, Corsa oferă opțional și noul serviciu „Opel Connect”. Cu funcții utile precum navigație live cu informații în timp real din trafic și prețuri actuale ale carburantului, legătură directă cu serviciul de asistență rutieră și apel de urgență, șoferii și pasagerii se pot bucura de călătorii mai relaxante. În interior pot avea loc 4 persoane, dar nu cu foarte multe bagaje.
Sistemele de asistență moderne, cum ar fi recunoașterea indicatoarelor rutiere sau tempomatul automat, precum și sistemul de protecție la impact lateral controlat de senzori asigură o creștere semnificativă a siguranței. Cel din urmă avertizează dacă părțile laterale ale autovehiculului sunt în pericol să intre în contact cu obstacole (de exemplu, stâlpi, ziduri) în timpul manevrelor efectuate la viteze mai mici de 10 km/h. Există, de asemenea, sisteme precum cel de monitorizare a unghiului mort și diferite sisteme de asistență la parcare, de la Park Pilot până la camera video panoramică pentru marșarier, la 180 de grade.
Sistemele de asistență includ, de exemplu, avertizarea privind o coliziune frontală, cu frânare activă de urgență și detectarea pietonilor, tempomatul inteligent, asistență pentru menținerea benzii de circulație și sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere. Sistemul care oferă asistență pentru menținerea benzii de circulație debutează la bordul modelului Corsa. Dacă sistemul detectează o părăsire accidentală a benzii, acesta avertizează șoferul printr-un semnal vizual și un impuls ușor pentru a corecta direcția.

Opel Corsa Facelift 1.2 Turbo Automatic
0-100 km/oră: 10,8 sec
Viteza maximă: 188 km/oră
L/l/î: 4.060/1.765/1.435
Masă proprie: 1.090 kg
Volum portbagaj: 309 litri
Cilindree (cmc): 1.199
Putere (CP): 100 la 5.500 rpm
Cuplu maxim (Nm): 205 la 1.500 rpm
Consum mediu: 7 l/100 km (mixt)
Cutie de viteze: automată, 8 trepte

Related posts