Nvidia a prezentat marţi noua sa platformă DRIVE Thor, pentru automobile cu conducere autonomă şi asistată

Da mai departe!

Producătorul de semiconductori Nvidia a prezentat marţi noua sa platformă DRIVE Thor, pentru automobile cu conducere autonomă şi asistată şi pentru alte funcţii digitale, precum sistemul de multimedia al automobilului, transmite Reuters.

Nvidia, un jucător important pe piaţa de cipuri pentru jocuri şi inteligenţă artificială (AI), s-a implicat puternic în industria auto, care a devenit un segment cheie de creştere pentru companie.

Danny Shapiro, şeful diviziei auto a Nvidia, a declarat că DRIVE Thor va putea înlocui numeroase cipuri şi cabluri din maşină şi va reduce costul total al sistemului, deşi nu a dat cifre specifice privind economiile.

”Vă puteţi imagina economii uriaşe în ceea ce priveşte costurile, în termeni de cablare redusă, în termeni de greutate redusă, în termeni de consum redus de energie în general”, a spus Shapiro în timpul unei sesiuni de informare.

Unii producători de automobile au început să lucreze la proiectarea propriilor cipuri pentru a obţine mai mult control şi a reduce costurile.

Divizia de conducere autonomă a General Motor, Cruise, a declarat săptămâna trecută că şi-a dezvoltat propriile cipuri care urmează să fie implementate până în 2025. În prezent, foloseşte cipuri Nvidia.

Primul client anunţat de Nvidia pentru DRIVE Thor este ZEEKR, deţinut de grupul Geely din China

Shapiro a declarat că actualul său sistem informatic numit DRIVE Orin va fi utilizat în noul SUV inteligent al companiei chineze XPeng şi în startup-ul chinez de conducere autonomă QCraft. Dar acest lucru vine pe fondul îngrijorării dacă clienţii chinezi vor putea continua să acceseze tehnologia Nvidia, în condiţiile unei interdicţii recente din SUA privind exporturile a două cipuri Nvidia de top, pentru centrele de date din China.

”Există o mulţime de companii care fac o muncă grozavă, fac lucruri care vor aduce beneficii omenirii şi vrem să le sprijinim. În cazurile în care avem produse pentru centrul de date care au anumite restricţii de export, lucrăm cu acei clienţi chinezi pentru a veni cu un produs alternativ adecvat”, a spus Shapiro.

Related posts