Noul ID.3 și viitoarele modele ID. vor avea baterii de capacitate mai mare cu o garanție de opt ani

Da mai departe!

Volkswagen lansează producția modelului ID.3 până la finalul acestui an. Acest model de clasă compactă este primul din familia ID., o generație nouă, avansată de automobile electrice cu baterii litiu-ion care permit parcurgerea unor distanțe de până la 550 de km cu o singură încărcare, fiind o soluție ideală pentru călătorii lungi și confortabile.

Volkswagen garantează că după opt ani de utilizare sau parcurgerea unei distanțe de 160.000 de km bateriile vor avea în continuare o capacitate de cel puțin 70% din cea inițială.

În anul 2017, Volkswagen și-a consolidat activitățile de dezvoltare a bateriilor în cadrul unui Centru de Excelență. Printre altele centrul se asigura că toate bateriile din dotarea modelelor ID. își vor menține capacitatea maximă pentru o perioadă mare de timp, putând garanta utilizarea mașinii pe termen lung. „Obiectivul nostru este acela de a ne asigura că bateriile ID. sunt la fel de durabile ca automobilul”, declară Frank Blome, directorul Centrului de Excelență din Salzgitter.

 

 

Bateriile viitoarelor modele ID. de la Volkswagen pot avea dimensiuni diferite. Abordarea este una inedită pentru oferta de modele electrice a mărcii. Dacă un proprietar de ID. nu este interesat să conducă pe distanțe lungi (de exemplu, proprietarul folosește mașina doar pe distanțe mici în interiorul orașului) va putea opta pentru o baterie cu autonomie mai mică. În felul acesta, modelul achiziționat va fi mai ieftin. Cei care conduc frecvent pe distanțe mari, pe de altă parte, pot alege o baterie mai mare ceea ce le va oferi un plus de flexibilitate în utilizarea mașinii. În funcție de baterie și de tipul automobilului autonomia asigurată va varia între 330 și 550 de km (WLTP). De asemenea, Volkswagen a proiectat bateriile pentru a putea fi încărcare la stații cu putere de 125 kW, depășind capacitatea de pe segmentul compactelor de tipul ID.3 asigurându-se că proprietarii vor petrece mult mai puțin timp la stația de alimentare.

 

Volkswagen estimează că circa jumătate din încărcări vor fi realizate acasă, iar circa 20% la birou. De aceea, marca a proiectat o nouă generație de stații de încărcare. Acestea pot fi instalate acasă sau la birou funcționează la o capacitate de până la 11 kilowați (AC). Avantajul este că timpul de încărcare este mult mai mic comparativ cu sursele convenționale de alimentare de 230 de volți – aceste stații au suficientă putere pentru a încărca complet bateria peste noapte sau în timpul programului de lucru. Volkswagen estimează cu 25% dintre încărcări vor fi realizate în spații publice, iar 5% în stații amplasate pe autostrăzi. În funcție de stilul de condus un ID.3 cu cea mai mare variantă de baterie va trebuie să fie alimentat doar de două ori în cazul unei călătorii de circa 800 de km – spre exemplu distanța de la Constanța la Timișoara. Dacă bateria este încărcată la o stație de încărcare rapidă cu capacitate înaltă ea va permite parcurgerea unei distanțe de 260 de kilometri (WLTP) după doar 30 de minute de alimentare.

Related posts