Noua variantă Kia Sportage Plug-in Hybrid – un SUV complet electrificat

Da mai departe!

Kia a dezvăluit astăzi detaliile complete despre noul Sportage Plug-in Hybrid, un SUV electrificat fără compromisuri, care combină mobilitatea extinsă 100% electrică și economia excepțională de combustibil cu practicitatea și confortul de neegalat. Noul Sportage Plug-in Hybrid este disponibil acum pentru comandă, livrările în Europa fiind planificate să înceapă în trimestrul 2 al anului 2022.

Dezvoltat pe o nouă arhitectură avansată, care cuprinde tehnologii inovatoare în electrificarea sistemului de propulsie, noul Sportage Plug-in Hybrid oferă un pachet SUV dinamic și eco-friendly. Acesta îmbină puterea și performanța cu o economie de combustibil excepțională în ciclu combinat, de 1,1 I/100 km și o autonomie EV fără emisii** de până la 70 de kilometri* în ciclu combinat și până la 78 de kilometri* în ciclu urban (WLTP), suficientă pentru a acoperi majoritatea călătorillor zilnice și nevoile de cumpărături.

Urmând celei de a cincea generații a modelului Sportage, dezvăluită anul trecut, versiunea Plug-in Hybrid a beneficiat de un program de dezvoltare de înaltă tehnologie conceput pentru Europa, care a condus la dimensiuni și proporții ideale pentru drumurile europene. Sportage Plug-in Hybrid are un ampatament de 2.680 mm, o lățime de 1.865 mm, o lungime de 4.515 mm și o înălțime de până la 1.650 mm. Această abordare meticuloasă a contribuit la crearea unui SUV care se potrivește perfect cerințelor europene, subliniind caracterul practic și utilitatea acestuia în viața de zi cu zi.

Performanță și eficiență

Modelul Sportage Plug-in Hybrid a fost proiectat încă de la început pentru a oferi performanțe impresionante, dar accesibile, cu o eficiență maximă. Pentru a realiza acest lucru, cel mai recent SUV Kia dispune de un motor de înaltă performanță T-GDI de 1.6 litri care funcționează în tandem cu un motor electric de tip „permanent magnet traction electric motor” de 66.9 kW și un pachet de baterii litiu-ion polimer de 13.8 kWh. Împreună, această combinație a sistemului de propulsie oferă 265 CP și 350 Nm, o accelerație de la 0-100 km/h în doar 8.2 secunde și o viteză maximă de 191 km/h. O transmisie automată cu șase trepte, rafinată și rapidă, face ca automobilul să poată rula fără efort și rapid în toate condițiile.

Motorul pe benzină cu patru cilindri al modelului Plug-in Hybrid dispune de mai multe tehnologii menite să asigure o eficiență optimă a consumului de combustibil în toate condițiile de funcționare. Acestea includ un proces de ardere nou și optimizat, tehnologii de răcire și măsuri cheie de reducere a frecării, inclusiv un sistem avansat de management termic integrat și utilizarea unui rulment cu bile cu frecare redusă. Drept urmare, noul Sportage Plug-in Hybrid emite doar 25 g/km de CO2 în ciclul combinat mixt.

De asemenea, modelul Sportage Plug-in Hybrid include cel mai recent modul Hybrid Starter Generator (HSG) de înaltă eficiență și performanță dezvoltat de Kia și unitatea de control HPCU (Hybrid Power Control Unit), ambele îmbunătățind eficiența, performanța și reducând nivelurile de zgmot (NVH) în timpul rulării. Sistemul on-board charger (OBC) eficient al SUV-ului este evaluat la 7.2 kW, în timp ce pe drum, consumul de energie electrică se situează la o valoare impresionantă de 169 Wh/km.

Un pachet de dotări inteligent

Sistemul de propulsie și trenul de rulare al modelului Sportage Plug-in Hybrid a fost adaptat cu grijă pentru a evita impactul asupra spațiului pentru pasageri și bagaje. Drept urmare, bateria de înaltă tensiune a fost plasată central între cele două axe sub caroseria SUV-ului, asigurând o distribuție echilibrată a greutății și un spațiu interior practic, confortabil și versatil.

Această atenție la detalii a rezultat într-o dispunere care oferă spațiu pentru picioare, spațiu pentru cap și o capacitate pentru bagaje extrem de impresionante. Pasagerii din al doilea rând de scaune beneficiază de un spațiu de 955 mm pentru picioare și 998 mm pentru cap, în timp ce capacitatea pentru bagaje este de 540 de litri (VDA) cu scaunele din spate nerabatate. Pentru a maximiza confortul, utilizatorii au opțiunea de a rabata scaunele din spate într-o dispunere 40:20:40, o acțiune care are ca rezultat un spațiu pentru bagaje de 1.715 litri.

La fel ca și în cazul noii game extinse Sportage, habitaclul versiunii Plug-in Hybrid a fost proiectată cu atenție pentru a îmbina tehnologia revoluționară cu caracteristicile de lux, materialele premium și stilul modern. Un ecran tactil de înaltă tehnologie de 12.3 inch și un display tactil multimodal acționează ca centrul nervos pentru nevoile de conectivitate, funcționalitate și utilizare al șoferului și pasagerului, în timp ce un panou de instrumente de 12.3 inchi afișează toate informațiile cheie cu precizie și claritate.

Modelul Plug-in Hybrid prezintă același design exterior elegant și puternic ca și alte modele Sportage din a cincea generație. Rulând pe jante elegante din aliaj de 19 inch, modelul Sportage Plug-in Hybrid oferă o gamă de 13 culori exterioare, dintre care nouă sunt disponibile cu un acoperiș negru pentru versiunile de echipar GT-Line, ce oferă un efect uimitor în două tonuri de culoare.

Sjoerd Knipping, Vice President Marketing and Product al Kia Europe, a declarat: „Noul Kia Sportage a fost dezvoltat încă de la început pentru a include un sistem de propulsie Plug-in Hybrid de ultimă generație, care le-ar permite clienților noștri să beneficieze de o autonomie cu adevărat impresionantă, fără emisii. Combinat cu un motor pe benzină eficient și eco-friendly**, noul Sportage Plug-in Hybrid evidențiază în mod clar misiunea Kia de a accelera soluțiile de mobilitate sustenabilă în toată Europa.

„De asemenea, noul nostru model Sportage Plug-in Hybrid beneficiază de același design exterior modern și un habitaclu premium orientat către șofer ca și alte modele din cea de a cincea generație a gamei Sportage. Cu dimensiuni care au fost adaptate special pentru clienții europeni și cele mai noi caracteristici de tehnologie, confort și siguranță, noul Sportage Plug-in Hybrid este un SUV care a fost conceput pentru a se integra perfect, fără compromisuri în viața de zi cu zi.”

Related posts