Nissan Micra – de nerecunoscut!

Da mai departe!

Nissan Micra s-a schimbat foarte mult. Noua generație pare de nerecunoscut și vine la testele AutoReport.ro. Așa am descoperit că subcompacta japoneză a urcat în vârful preferințelor noastre din acest segment.

Cea de-a cincea generaţie Micra, proiectată, concepută şi fabricată în Europa şi pentru Europa, reprezintă o reinventare a modelului din toate punctele de vedere. Cu o lungime de aproape 4 metri, noul Micra este acum mai lat și mai jos și are un look mai agresiv.
Exteriorul seduce printr-un design expresiv, liniile atletice şi fluide şi proporţiile dinamice îmbinându-se impecabil într-un aspect modern şi sportiv. Micra arată mult mai agresiv cu niște blocuri optice care au primit lumini de zi de tip LED, o grilă mai mică, specifică modelelor japoneze și cu niște linii drepte specifice mai degrabă mașinilor japoneze din segmente superioare. Și din spate Micra arată agresiv, blocurile optice păstrează semnătura luminoasă a LED-urilor DRL, iar privită din lateral, subcompacta japoneză pare că, pentru prima dată, a căpătat caracter.
Modelul testat de noi parcă își pierde din magia de mașinuță de oraș agresivă când aflăm ce are sub capotă. Acolo regăsim un motor de 0,9 litri, turbo care produce 89 CP și este cuplat la o cutie de viteze manuală cu 5 trepte. Așa că poate nu este cea mai rapidă de la semafor, dar cu siguranță atrage priviri, iar comportamentul dinamic este mult mai bun datorită suspensiilor confortabile, dar și a faptului că acum este mai joasă.
Design-ul armonios continuă la interior, cu finisajele de calitate superioară şi materialele bi-ton moi, plăcute la atingere. Habitaclul are dimensiuni de top, oferind confort maxim în segment pasagerilor din faţă. În spate găsim spațiu pentru încă 2 pasageri care stau destul de confortabil. Comenzile grupate intuitiv, scaunele ergonomice care reduc oboseala, poziţia optimizată de condus şi insonorizarea maximizată asigură o călătorie plăcută. O altă premieră este noul sistem audio Bose Personal, cu difuzoare UltraNearfield integrate în tetiera soferului, ce oferă o experienţă de ascultare 360º.
Noul Micra aduce noutăţi în segment şi prin tehnologiile pe care le oferă. Printre acestea se află Intelligent Lane Intervention System (Sistemul Inteligent de Intervenţie la Părăsirea Benzii), care readuce vehiculul pe banda de mers atunci când aceasta este părăsită involuntar. Unică în segment este şi tehnologia Intelligent Around View Monitor, care utilizează patru camere video pentru o vedere panoramică 360º asupra vehiculului, oferind o vizibilitate completă şi uşurinţă la manevrare în marşarier sau la parcare. Această tehnologie include şi funcţiile Detectare Obiecte în Mişcare şi Avertizare Unghi Mort. Gama tehnologiilor Nissan Intelligent Mobility, disponibile pe noul Micra, include de asemenea Sistemul Inteligent de Frânare de Urgenţă cu funcţie de Recunoaştere a Pietonilor, Sistemul Inteligent de Control al Traiectoriei, Sistemul Inteligent de Control al Rulării, Asistenţa pentru Lumini Fază Lungă, Recunoaştere Indicatoare Rutiere, Asistenţă la Pornirea din Rampă.

Nissan Micra 0.9 I-GT

0-100 km/h: 12,1 secunde
Viteza maximă: 175 km/h
L/l/î: 3,999/1.743/1.455
Masă proprie: 1.082 kg
Cilindree (cmc): 898
Putere (CP): 89 la 5.500 rpm
Cuplu maxim (Nm): 140 la 2.250 rpm
Consum mediu: 6,5 l/100 km (mixt)
Cutie de viteze: manuală, 5 trepte

Related posts