Mitsubishi ASX – șir de facelifturi

Da mai departe!

Mitsubishi ASX a primit modificări ce îl apropie din punct de vedere vizual de celelalte modele din gama Mitsubishi. În această formă a sosit la testele AutoReport.ro


Soft-roader-ul japonez a venit la noi în versiunea de echipare de top, ASX dovedindu-se a fi același SUV de stradă care poate face față incursiunilor pe teren accidentat atunci când situația o cere. Odată cu faceliftul din 2019, designul exterior a fost supus unei revizii generale majore potrivit filozofiei de design „robust și ingenios,” care servește drept expresie a moto-ului global al MMC „Drive your Ambition.”
ASX este un SUV compact proiectat pentru mediul urban, ce oferă o mare adaptabilitate iar acest lucru îl face perfect pentru orice, de la utilizarea zilnică la aventuri captivante. Structura sa ușoară, compactă, combinată cu axele vizuale dominante ale unui SUV conferă modelului ASX manevrabilitate facilă.
Deși apreciat de mulți clienți, ASX-ul celor de la Mitsubishi este privit de publicul larg drept o alternativă în acest segment de SUV-uri. Șasiul modelului nipon este o versiune scurtată a celui regăsit pe fratele mai mare Outlander, principalele modificări aduse versiunii facelift fiind setările suspensiei și ale diferențialului. Per total, restilizarea este reușită și îl întinerește pe ASX cu câțiva ani buni, dar, în continuare, piața îl vede ca pe un model destul de vechi.
Pentru piețele din Europa, ASX este acționat de un motor 2,0L MIVEC cu 16 supape combinat cu transmisie manuala cu 5 viteze sau INVECS -III CVT cu mod Sport cu 6 viteze. Am testat acest model echipat cu tracțiune integrală. Din punct de vedere al puterii, ASX are destule rezerve, dar nu suficiente pentru a-l considera sportiv. Comportamentul dinamic al lui Mitsubishi ASX ne-a surprins plăcut, ca și direcția precisă, cu suficient feedback oferit prin volanul de dimensiuni mici. Un astfel de SUV este perfect în oraș datorită dimensiunilor compacte și liniilor drepte ale caroseriei. Suprafața vitrată oferă o vizibilatate excelentă la 360 de grade, dar pentru siguranță, Mitsubishi oferă la acest nivel de echipare și o cameră de marșarier.
Modelul din cadrul testului nostru este echipat cu tapițerie de piele, keyless go, jante din aliaj și un sistem multimedia Rockford Fosgate cu navigație și conectivitate Bluetooth/USB. Cuvinte de laudă avem și la adresa sistemului audio cu subwoofer, care scoate tot ce e mai bun din frecvențele oricărui gen de muzică inventat până acum. La noul model, Smartphone-link Display Audio (SDA) a fost îmbunătățit iar acum oferă conectivitate mai avansată.
Comportamentul suspensiilor este setat mai mult pentru confort, amortizoarele reușind să acopere disconfortul creat în mod obișnuit de suprafața asfaltică imperfectă.
Ergonomia este exemplară chiar și pentru persoanele mai mici de statură. În afara butoanelor de pe volan, comenzile de pe bord sunt orientate înspre șofer, facilitându-i acestuia accesul la ele. SUV-ul compact al celor de la Mitsubishi oferă suficient spațiu pentru 5 adulți și bagajele lor.
Din punct de vedere al siguranței, Mitsubishi ASX a câștigat caracteristici precum structură de siguranță la impact (caroserie de tip RISE) și un sistem de frânare Forward Collision Mitigation (FCM – atenuarea coliziunii frontale).

Mitsubishi ASX facelift 2019 Intense CVT 4WD
– 0-100 km/h: 12,2 secunde
– Viteza maximă: 180 km/h
– L/l/î: 4.365/1.810/1.640
– Masă proprie: 1.475 kg
– Volum portbagaj (l) 407
– Cilindree (cmc) 1.998
– Putere (CP) 150 la 6.000 rpm
– Cuplu maxim (Nm) 195 la 4.200 rpm
– Consum mediu 7 l/100 km (mixt)
– Cutie de viteze CVT

Related posts