Mercedes-Benz a prezentat SUV-ul electric de lux EQS

Da mai departe!

Germanii de la Mercedes au prezentat cel mai mare SUV electric din gamă, EQS, vehicul cu o autonomie de până la 660 km. Având drept țintă, în special, piața americană, SUV-ul 100% electric Mercedes EQS va fi produs la uzina din Tuscaloosa, Alabama, a producătorului german.

Printre cele mai importante caracteristici ale acestui vehicul de mari dimensiuni se numără ampatamentul foarte lung, de 3.210 mm, trei rânduri de scaune, MBUX Hyperscreen, Augmented Reality Head-up Display și Energizing Air Control Plus.

EQS SUV folosește aceeași baterie de 107,8 kWh ca și modelul sedan, aceasta asigurând o autonomie maximă de până la 660 km.

Pentru încărcarea pachetului de baterii poate fi utilizat atât un încărcător AC de până la 22 kW, cât și unul DC de până la 200 kW. Cu acesta din urmă utilizat la capacitate maximă, EQS SUV poate încărca în doar 15 minute suficientă energie pentru a parcurge 250 km.

Vehiculul este dotat, în funcție de versiune, cu un singur motor electric sau cu două. Versiunea de top, EQS 580 4Matic, are două motoare electrice care livrează 543 CP și 858 Nm.

Este important de menționat că, în versiunea standard, mașina are punte spate viratoare cu un unghi de până la 4,5 grade. Opțional, acest unghi de virare poate urca până la 10 grade.

Prețul Mercedes EQS SUV nu a fost încă anunțat, însă, pentru orientare, varianta sedan este comercializată cu circa 100.000 de euro.

Lansarea pe piață a noului model electric Mercedes este programată pentru toamna acestui an. Inițial, EQS SUV va fi disponibil în SUA și Canada, iar ulterior, până la finalul anului, va ajunge și în Europa.

Gama electrică Mercedes EQ este compusă din modelele sedan EQE și EQS, din SUV-urile EQA, EQB și EQC, și din monovolumul EQV.

Related posts