Mercedes-Benz a deschis marţi prima sa fabrică de baterii pentru vehicule electrice din SUA

Da mai departe!

Mercedes-Benz a deschis marţi prima sa fabrică de baterii pentru vehicule electrice din SUA şi a declarat că producătorul japonez de baterii Envision AESC va furniza module de baterii pentru vehiculele electrice Mercedes fabricate la o nouă fabrică din SUA, de la mijlocul deceniului, transmite Reuters.

Pe lângă inaugurarea fabricii de baterii din Bibb County, Alabama, Mercedes a prezentat, de asemenea, un SUV electric mare, care urmează să fie construit la unitatea de asamblare din apropiere de Tuscaloosa, Alabama, în acest an.

SUV-ul EQS şi un SUV electric EQE mai mic, care urmează să fie fabricat tot în Alabama, se alătură unei game tot mai mari de SUV-uri electrice cu care Mercedes-Benz încearcă să concureze Tesla în Statele Unite, China şi Europa.

Uzina de baterii, care va angaja 600 de muncitori, şi linia de asamblare fac parte dintr-un proiect de 40 de miliarde de euro (44 de miliarde de dolari) al Mercedes pentru a-şi electrifica în totalitate gama de vehicule până în 2030, acolo unde pieţele permit acest lucru.

Mercedes, care intenţionează să producă baterii pentru vehicule elecgtrice în Europa, America de Nord şi Asia, îşi propune să aibă opt fabrici de celule, împăreună cu companii partenere din întreaga lume, cu capacitatea de a produce 200 de gigawaţi pe an până la sfârşitul deceniului.

Directorul general al Mercedes Ola Kaellenius şi alţi directori s-au aflat marţi în Alabama pentru a deschide noua fabrică de baterii.

Kaellenius încearcă să accelereze trecerea Mercedes de la o companie cu tehnologie de combustie internă la una ale cărei produse nu emit carbon şi se bazează pe software şi putere informatică.

Creşterea preţurilor la benzină de la invadarea Ucrainei de către Rusia a amplificat dificultăţile pentru producătorii de automobile consacraţi, care încă se bazează pe vehiculele alimentate cu combustibili fosili pentru profituri.

Mercedes şi alţi producători auto consacraţi sunt în urma Tesla în privinţa vânzărilor de vehicule electrice şi a dezvoltării de sisteme informatice şi software.

Uzina de asamblare Mercedes Alabama, care împlineşte 25 de ani în acest an, poate construi atât vehicule electrice, cât şi vehicule cu combustie şi este una dintre cele mai mari fabrici de producţie de vehicule Mercedes din lume.

Related posts