Tesla închide temporar uzina din China din cauza noilor probleme provocate de coronavirus

Da mai departe!

Pare o știre de acum un an sau chiar doi, dar nu este. Mai multe uzine din China, printre care și cea a Tesla, sunt forțate să oprească producția din cauza unui nou val al pandemiei. Compania americană producătoare de vehicule exclusiv electrice a anunțat că suspendă producția la fabrica sa din Shanghai pentru două zile.

Conform Reuters, decizia care a fost deja comunicată angajaților și furnizorilor are la bază înăsprirea de către statul chinez a restricțiilor pe fondul apariției unui nou focar major de coronavirus.

Fabrica din Shanghai, care funcționează la capacitate maximă va fi oprită, conform documentului citat de Reuters, pe 16 și 17 martie.

Deși oficialii Tesla nu au dat detalii despre oprirea temporară a uzinei Gigafactory 3 din China unde sunt produse Model 3 și Model Y, Reuters notează că în mai multe orașe din China, inclusiv Shanghai, au fost efectuate teste în masă și au fost izolate clădiri de apartamente și birouri în încercarea de a opri cel mai mare focar din țară din ultimii doi ani. Măsurile au provocat și închiderea fabricilor în anumite zone ale țării, punând presiune lanțurile de aprovizionare.

Fabrica Tesla din Shanghai produce mașini pentru piața chineză și este, de asemenea, un centru crucial de export către piețe precum Germania și Japonia. Uzina a produs în februarie 56.515 unități, nu mai puțin de 33.315 dintre acestea fiind exportate.

Related posts