Majoritatea germanilor se opun planului UE de interzicere a motoarelor cu combustie internă

Da mai departe!

 Două treimi dintre germani (67%) se opun interdicţiei de vânzare propuse de UE pentru motoarele cu combustie internă după 2035, relevă un sondaj de opinie citat vineri de DPA.

Doar 25% dintre germani susţin o astfel de interzicere, conform sondajului realizat de DeutschlandTrend pentru canalul de televiziune ARD.

Cel mai ridicat nivel de sprijin în favoarea unei asemenea măsuri a fost înregistrat în rândul votanţilor mai tineri şi cu nivel mai ridicat de studii.

Sondajul a mai indicat că iniţiativa UE se bucură de o majoritate de susţinători doar în rândul simpatizanţilor Verzilor.

Negociatorii Parlamentului European şi statelor UE au convenit în această toamnă ca din 2035 să se permită înmatricularea în blocul comunitar doar a automobilelor noi cu zero emisii. Germania a insistat însă să se facă excepţie pentru vehiculele având motoare cu combustie internă alimentate cu combustibil sintetic, considerat neutru din punct de vedere al impactului asupra climei în cazul în care este produs folosind energie din surse regenerabile.

Related posts