Liberty Media preia Formula 1

Da mai departe!

Grupul Liberty Media, deţinut de miliardarul american John Malone, a confirmat azi că a achiziţionat Formula 1 cu suma de 4,4 miliarde de dolari (3,3 miliarde de lire sterline), transmite BBC.

Anunţul vine după ani de speculaţii privind firma care va deţine Formula 1, cel mai puternic campionat de automobilism din lume.
Bernie Ecclestone, în vârstă de 85 de ani, va rămâne director general, iar Chase Carey, vicepreşedinte al companiei 21st Century Fox, va fi noul preşedinte.
Liberty Media deţine participaţii în câteva afaceri din domeniul sportului şi divertismentului, inclusiv clubul Atlanta Braves din Major League Baseball.
Iniţial, Liberty va achiziţiona o participaţie minoritară în Formula 1, iar o preluare completă este planificată în cazul obţinerii aprobării autorităţilor de reglementare.
Tranzacţia evaluează Formula 1 la opt miliarde de dolari şi include datoria de 4,1 miliarde de dolari.
Liberty Media va achiziţiona participaţia de la firma de private equity CVC Capital.
Sub conducerea lui Bernie Ecclestone, Formula 1 a înregistrat o creştere semnificativă a popularităţii, a profitului şi a numărului de concursuri.
Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. http://www.economica.net/grupul-american-liberty-media-cumpara-formula-1-cu-4-4-miliarde-de-dolari_125079.html#ixzz4JhiERAV2

Related posts