Kia XCeed câștigă premiul Red Dot 2020 în categoria ‘Product Design’

Da mai departe!

Crossover-ul urban Kia XCeed a fost distins cu un premiu pentru design Red Dot 2020. Premiul primit în categoria ‘Product Design’ face ca modelul XCeed să fie cel de-al patrulea membru al familiei Ceed care primește un premiu Red Dot.

Cu acest premiu primit de modelul XCeed, numărul total al distincțiilor Red Dot a crescut la 25 începând din momentul în care Kia a câștigat primul său premiu în 2009. Cel mai recent, în 2019, modelele Ceed, Ceed Sportswagon și ProCeed au fost fiecare recunoscute pentru punctele lor forte de design de către prestigioasa competiție.

Karim Habib, Șeful Centrului de Design Kia, a declarat: „Kia s-a străduit să îmbunătățească continuu calitatea și să ofere experiențe fascinante pentru clienți. Crossover-ul Kia XCeed-ul reprezintă această nouă viziune. Sunt extrem de mândru că eforturile echipei noastre sunt apreciate de clienții din întreaga lume.”

Gregory Guillaume, vice-președinte de Departamentului Design al Kia Motors Europe, cel care a supervizat designul noului XCeed, a adaugat: „XCeed a condus familia de modele cea mai populară a noastră într-o nouă direcție îndrăzneață, și poartă în continuare emblema designului modern Kia. Acest premiu Red Dot este o recunoaștere a muncii susținute a designerilor noștri europeni și sunt mândru să văd că eforturile lor au fost răsplătite în acest fel.”

Acesta este al doilea premiu major de design pentru XCeed și pentru întreaga familie de modele Ceed, după distincția iF Award primită de noul model la începutul anului 2020. De asemenea, XCeed a primit presigiosul premiu ‘Golden Steering Wheel’ (Das Goldene Lenkrad) în Germania, în 2019, și a câștigat premiul ‘Urban Car Award’ în ediția precedentă a concursului ‘Women’s World Car of the Year’.

 

Kia XCeed este un CUV urban (crossover utility vehicle) care combină caracterul practic al unui SUV compact cu pachetul de funcționalități și manevrabilitatea sportivă ale unui hatchback. Kia XCeed răspunde dorinței crescânde a șoferilor europeni pentru automobile care oferă mai multă emoție și dinamism decât un SUV, atât în ceea ce privește modul în care arată automobilul, dar și modul în care se conduce..

O alternativă sportivă la SUV-urile tradiționale, noul CUV oferă, fără îndoială, un nivel comparabil al spațiului pentru pasageri și bagaje. Kia XCeed va captiva șoferii cu dinamica sa sportivă, dar și cu o suspensie confortabilă, în timp ce poziția ridicată de condus oferă o mai bună vizibilitate asupra drumului decât un hatchback convențional.

Modelul a fost proiectat exclusiv pentru clienții europeni la studioul de design Kia din Frankfurt, Germania. Comercializarea sa în Europa a început în a doua jumătate a anului 2019, fiind vândute peste 20.000 de unități până în acest moment. O nouă versiune Plug-in Hybrid a fost lansată în primul trimestru al anului 2020.

Despre premiile de design Red Dot

Premiile Red Dot sunt formate din trei categorii: Product Design, Brands & Communication și Design Concept. Echipa de jurizare, alcătuită din 40 de experți în design independenți, profesori de design și jurnaliști din întreaga lume, evaluează cele mai bune produse realizate în fiecare an dintr-o gamă largă de industrii. Înscrierile sunt evaluate din punctul de vedere al unor criterii precum gradul de inovare, calitatea formală, funcționalitate și compatibilitatea ecologică. În 2020, au fost înregistrate peste 6.500 de înscrieri în concurs din 60 de țări din întreaga lume.

Lansate în 1955 de către centrul de design din regiunea Rhin-Wesphalia, premiile Red Dot reprezintă astăzi una dintre cele mai prestigioase competiții de design la nivel mondial.

Related posts