KIA Sorento – good new diesel

Da mai departe!

Noua generație KIA Sorento a sosit la testele AutoReport.ro sub o nouă formă, diesel, exact pe placul nostru. Modelul testat de noi a fost testat în București și pe DN1.

Designul redefinit al modelului Sorento încorporează linii mai ascuțite și suprafețe continue, fluide, ceea ce îl face vizibil mai sculptural decât predecesorul său cu margini rotunjite. Cu detalii geometrice moderne și cu proporții mai alungite, ce se întind spre partea din spate, rezultatul este un design mai încrezător, mai matur și care pare mai robust. Partea față mai impunătoare a modelului Sorento evoluează, de asemenea, cu o nouă interpretare a grilei emblematice ‘nas de tigru’ Kia. Mai largă și mai expansivă, se înfășoară organic în jurul blocurilor optice integrate pe fiecare parte. Farurile în sine au o nouă lumină de zi ‘ochi de tigru’, de tip LED, ce atrag o atenție suplimentară asupra designului. Din profil, proporțiile modelului Sorento sunt adaptate subtil pentru a-l face să pară mai lung, cu console față și spate mai scurte și cu un ampatament mai lung. Noile sale proporții extind și lungimea capotei, mutând stâlpul A cu 30 mm mai în spate față de axa frontală, pentru a oferi un design interior mai orientat către partea din spate. Linia joasă a podelei se învăluie în jurul aripilor din față și se transformă într-o singură linie puternică, care se extinde de-a lungul părții laterale a modelului Sorento și curge spre noile stopuri amplasate vertical.
Sub capotă avem o motorizare de 2,2 litri care dezvoltă o putere maximă de 201 CP. Cuplul maxim este de 440 Nm oferiți la o turație joasă, fapt ce face acest SUV gata de orice provocare a unui teren mai accidentat. Motorul este cuplat la prima cutie DCT cu ambreiaj umed și 8 trepte întâlnită de noi pe o KIA. Comportamentul dinamic al SUV-lui este foarte bun, iar puterea este livrată prompt.
Noul Sorento oferă scaune confortabile ce pot acomoda până la cinci persoane și unul dintre cele mai mari compartimente pentru bagaje din segmentul său (până la 910 litri, în funcție de versiunea de echipare și motor). Dacă vreți să sacrificați spațiul pentru bagaje, se ridică încă două locuri și rămâne spațiu cât pentru niște trollere. Modelul testat poate transporta, deci, până la 7 persoane.
Dotările de confort includ tapițerie din piele și sistem audio premium BOSE®. Designul interior este unul foarte interesant și modern, iar pretențiile clieților premium pot fi satisfăcute de noua generație. Cabina dispune de un panou de bord complet digital, head-up display și un sistem de navigație de 10.25 inch ce include serviciile online UVO Connect.
Generația a patra a modelului se bazează pe o platformă cu totul nouă. Comportamentul dinamic al modelului pe asfalt şi pe autostradă este unul foarte bine. În ciuda faptului că este un SUV de dimensiuni mari, modelul stă foarte bine pe asfalt. O funcționalitate importantă pentru călătorille off-road este noul sistem Terrain Mode’ al SUV-ului, care îl ajută să obțină o tracțiune mai bună în noroi, nisip și zăpadă. Nici pe zăpadă, modelul testat nu a întâmpinat dificultăți.
Gama largă de sisteme inovative pentru asistența șoferului oferită de modelul Sorento include sistemul Smart Cruise Control ce utilizează sistemul de navigație și sistemul de asistență în timpul deplasării pe autostradă (Highway Driving Assist).
De asemenea, noul Sorento este disponibil cu sistemul activ de păstrare a benzii de circulație, o tehnologie de asistență a șoferului care operează la viteze cuprinse între 0 și 180 km/h. Sistemul LFA oferă asistență șoferilor prin urmărirea automobilelor din față și detectarea marcajelor rutiere pentru a menține automobilul pe banda sa de rulare la deplasarea pe autostradă. Alături de sistemul Smart Cruise Control cu tehnologia Stop & Go, sistemul LFA poate asista șoferul controlând accelerarea, frânarea și direcția în funcție de grupul de automobile din față, utilizând senzori radar pentru a menține o distanță de siguranță.

Kia Sorento 2.2 CRDi AWD DCT 7 Seat
0-100 km/h: n/a
Viteza maximă: 193 km/oră
Dimensiuni (L/l/î) mm: 4.810/1.900/1.695
Masă proprie: 1.819 kg
Volum portbagaj (l): 187 (cu 7 persoane în interior)
Cilindree (cmc): 2.151
Putere (CP/rpm): 201 la 3.800
Cuplu maxim (Nm/rpm): 440 la 1.750
Consum mediu: 7 l/100 km
Transmisie automată – 8 trepte

Related posts