KIA oferă o actualizare software pentru modelul EV6 pentru o încărcare mai rapidă în anotimpul rece

Da mai departe!

Clienții Kia care au fost printre primii care au achiziționat mult apreciatul crossover 100% electric EV6 își pot actualiza acum automobilul pentru a permite încărcarea și mai rapidă în condiții de vreme mai rece. Funcția de precondiționare a bateriei, care este în dotarea standard pentru modelele EV6 MY23, EV6 GT și noul Niro EV, este acum oferită ca o actualizare opțională pentru toate modelele EV6 MY22 (Model Year 2022), rezolvând astfel problemele vitezei de încărcare mai reduse care pot apărea la toate automobilele electrice (BEV) la temperaturi mai scăzute.

În condiții optime de funcționare, bateria unui model EV6 se poate încărca de la 10% la 80% în doar 18 minute, datorită tehnologiei sale de încărcare ultra-rapidă de 800 V, permisă de platforma dedicată E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Cu toate acestea, la cinci grade Celsius, aceeași încărcare poate dura aproximativ 35 de minute pentru un model EV6 MY22* fără funcția de precondiționare a bateriei – caracteristica de adaptare ce asigură atingerea temperaturii optime de funcționare a bateriei**, permițând o îmbunătățire de până la 50% a timpului de încărcare.

Procesul de actualizare include sistemul de navigație prin satelit, necesar deoarece funcția de precondiționare încălzește automat bateria modelului EV6 atunci când șoferul setează o stație de încărcare rapidă DC ca destinație în sistemul de navigație, când temperatura bateriei este sub 21 de grade și starea de încărcare este de 24% sau mai mare. Funcția de precondiționare se dezactivează automat atunci când bateria atinge temperatura optimă de funcționare. Din acel moment, clienții au parte de o performanță de încărcare îmbunătățită.

Alexandre Papapetropoulos, Director Product and Pricing al Kia Europe, a declarat: „EV6 a câștigat premii și aprecieri pentru performanța impresionantă de încărcare ultra-rapidă, autonomia de până la 528 km (ciclu WLTP), spațiul interior și tehnologia de vârf. Căutăm în mod constant modalități de îmbunătățire a produselor noastre și, odată cu noua actualizare a precondiționării bateriei, orice client existent al modelului EV6 poate beneficia de timpi de încărcare mai reduși în anotimpul rece – deosebit de util pe măsură ce temperaturile scad. Simplu și intuitiv de utilizat, această nouă funcție asigură șoferii că petrec mai puțin timp pentru încărcarea bateriei și mai mult timp bucurându-se de călătorie. Această inițiativă subliniază angajamentul nostru de a maximiza experiența deținerii unui automobil electric pentru toți clienții.”

Clienții existenți ai modelului EV6 MY22 dornici să-și actualizeze automobilul cu noua tehnologie de precondiționare a bateriei sunt sfătuiți să contacteze reprezentanța Kia locală, unde tehnicieni instruiți vor actualiza software-ul mașinii. Noua caracteristică este o actualizare gratuitã, procesul durând aproximativ o orã. Tehnologia de precondiționare a bateriei este disponibilă standard pentru toate modelele EV6 MY23.

Related posts