Kia K4 2025 va fi un model global și un sedan compact de nivel superior

Da mai departe!

Kia a dezvăluit noul model global compact K4 MY25 cu patru uși la Salonul Auto Internațional de la New York. Sedanul compact Kia de generația a patra, oferă standard tehnologie superioară în segmentul său și sisteme avansate de asistență a șoferului (ADAS), rafinament și spațiu de top pentru cap și picioare în clasa sa. Modelul va fi unul global, deci va sosi și în Europa.

Motorul turbo disponibil amplifică coeficientul de „fun-to-drive” în timpul condusului iar suspensia spate standard multi-link disponibilă pentru versiunea GT-Line (2.0 și 1.6 litri turbo) oferă o experiență de condus captivantă.

„Noul K4 arată angajamentul Kia de a oferi sedanuri sportive cu tehnologie avansată și performanțe ridicate”, a declarat Steven Center, COO și EVP, Kia America. „A reuși în segmentul compact înseamnă a livra peste așteptări funcțiile pe care le doresc clienții, iar K4 este proiectat pentru a depăși așteptările.”

Crescând nivelul așteptărilor pentru tehnologia de conectivitate și designul superior în segmentul sedanului compact cu patru uși, modelul K4 oferă standard conexiunea wireless Apple CarPlay și Android Auto și panou de bord multi-segment disponibil cu un display digital combinat de aproape 76 cm (30 inch) care permite vizualizarea mediului din jurul mașinii printr-un sistem de camere video. Funcțiile disponibile, cum ar fi cheia digitală „Digital Key 2.0” cu Ultra Wideband, sistemul audio premium Harman Kardon, scaunele față încălzite și ventilate și trapa extinsă definesc alura premium al modelului K4. Noul model este așteptat să fie oferit în cinci niveluri de echipare: LX, LXS, EX, GT-Line și GT-Line Turbo.

Designul exterior al modelului K4: dimensiuni îndrăznețe
Extins către toate cele patru extremități, cu proporții stilistice îndrăznețe, aliniate cu principiile direcției de design Kia „Opposites United”, modelul K4 face o declarație puternică și dinamică.

„Prin juxtapunerea liniei de tip „fastback” a plafonului lui K4 și a alurii sale atletice, am împărțit vizual diferența între segmentele compact și clasă medie”, a declarat Tom Kearns, designer șef, Kia Design Center America. „Tensiunea creativă pe care o subliniază limbajul de design „Opposites United” ne-a permis să improvizăm pe baza tradiționalei siluete în 3 volume „three-box”.

Cu o lungime de 4,71 m și o lățime de 1,85 m, K4 este cel mai lat și are cea mai mare amprentă la sol din segmentul compact. Pasagerii din spate se vor bucura de călătorie cu un spațiu pentru picioare de 96,5 cm (38 inch) și un spațiu pentru cap, lider în clasa sa, de 94,7 cm (37,3 inch). Oferite în dotarea standard, farurile și stopurile LED orientate vertical se inspiră din designul modelului emblematic EV9 și creează margini pronunțate prin semnătura luminii din față și din spate. Mânerele ascunse ale ușilor din spate în stâlpul C subliniază proporțiile de tip „fastback” ale mașinii. Un portbagaj versatil, convențional, oferă o capacitate de încărcare de 4,13 metri.

Ca și alte modele GT-Line din gama Kia, designul exterior etalează distinctiv modelul K4 GT-Line: fasciile unice față și spate, cu accente de negru lucios, linia centrală cromată satinată, jantele din aliaj de 18 inch și capacele oglinzilor, ornamentele geamurilor și pragurile laterale de culoare negru lucios. Proiectoarele mici cu tehnologie LED, farurile de ceață LED și jantele din aliaj de 45,7 cm (18 inch) se adaugă exteriorului modelului K4 GT-Line Turbo.

Designul interior și tehnologia modelului K4: conectivitate neîntreruptă
Interiorul modelului K4 ridică standardele pentru întreaga clasă. Piesa centrală a panoului de bord lat și extins este instrumentația digitală integrată oferită standard: o premieră pentru segmentul sedan compact și un element de design în sine. Sistemul de operare ultramodern Connected Car Navigation Cockpit (ccNC) cu capacitate OTA (Over The Air Updates), care a debutat pentru prima dată pe modelul emblematic EV9, proiectează pe o suprafață combinată de aproape 76 cm (30 inch) dintr-un centru de comandă cu afișaj digital. Sistemul ccNC procesează mai rapid și cu o fidelitate mai mare, cu butoane de control rapid utilizate frecvent, disponibile cu o simplă glisare pe ecran. Conexiunea wireless Apple CarPlay și Android Auto este oferită standard pentru toate modelele K4.

Cheia digitală 2.0 cu tehnologie Ultra Wideband permite clienților să-și folosească dispozitivele inteligente Apple și Samsung compatibile sau un card inteligent compatibil NFC ca chei virtuale ale automobilului pentru a bloca, debloca și conduce. În plus, aceste chei pot fi partajate cu prietenii și familia prin mesaje text pe dispozitive compatibile. Funcțiile și serviciile digitale disponibile oferă capacitatea de a actualiza modelul K4 de la distanță prin satelit prin intermediului magazinului Kia Connect accesat prin aplicația Kia Access sau prin portalul Kia Owner Portal.

Asistentul vocal disponibil Kia Connect oferă o modalitate ușoară de a accesa diverse funcții ale automobilului. Puteți spune „Hei Kia” pentru a obține acces prin control vocal la funcții precum controlul climatizării și sunet. Kia lucrează pentru a îmbunătăți funcționalitatea Kia Assistant cu ajutorul tehnologiei generative AI pentru a putea oferi informații despre multe subiecte, cum ar fi cotatii bursiere, scoruri sportive, conținutul manualului de utilizare, punctele de interes locale și multe altele. Kia Assistant este conceput pentru a asculta întrebările ulterioare și pentru a interacționa cu șoferul într-un mod mai conversațional.

Interiorul aerisit al modelului K4 este disponibil fie în culoarea Medium Gray (pentru versiunile de echipare LX/LXS/EX) fie Slate Green (pentru versiunea de echipare EX), iar modelele GT-Line adaugă culorile Onyx și Off-White. Scaunele față încălzite sunt oferite standard pentru modelul K4 GT-Line și echipările superioare, iar scaunele ventilate, precum și funcția de memorie a scaunului șoferului sunt opționale. Un volan cu trei spițe este unic pentru modelele K4 GT-Line.

Sistemul de propulsie și proiectarea: alegeri pertinente
Modelul K4 echipat cu tracțiune față va oferi două opțiuni pentru sistemul de propulsie. Motorul standard de 2,0 litri produce 147 CP și un cuplu de 179 Nm (132 lb.-ft.) și este combinat cu o transmisie variabilă inteligentă (IVT).

Un motor opțional de 1,6 litri, turbo, oferă 190 CP și un cuplu de 264 Nm (195 lb.-ft.) printr-o transmisie automată cu 8 trepte. Padelele montate pe volan și pedalele sport completează pachetul mai sportiv. Modelul K4 GT-Line Turbo oferă putere la viteze mici, răspunde rapid și oferă o experiență de condus captivantă. Exclusivă pentru modelele K4 GT-Line și GT-Line Turbo este o suspensie spate independent multi-link, care adaugă rigiditate laterală și flexibilitate, pentru o experiență de condus mai sportivă.

A fost acordată o atenție sporită reducerii zgomotului, vibrațiilor și durității (NVH) prin utilizarea unui parbriz acustic și a anvelopelor acustice pentru modelele K4 echipate cu jante de 18 inch.

K4: Sisteme ADAS superioare segmentului
K4 rafinează și extinde sistemele ADAS standard și disponibile, ca parte a angajamentului Kia de a oferi siguranță la volan. În plus, modelul K4 adaugă airbag-uri laterale spate în dotarea standard, totalul acestora ridicându-se la opt.

K4 oferă cea mai recentă suită de sisteme ADAS dezvoltate de Kia, inclusiv sistemele „Intelligent Speed Limit Assist (ISLA)”, „Lane Keeping Assist (LKA)” și „Smart Cruise Control cu tehnologia Stop & Go (SCC cu S&G)” oferite în dotarea standard. Elementul central al tehnologiei de asistență a șoferului disponibilă pentru modelul K4 este sistemul „Forward Collision Avoidance 1.5 (FCA-1.5)”, care este conceput pentru a ajuta la detectarea și prevenirea coliziunilor în anumite circumstanțe și pentru a detecta automobilele, pietonii și bicicliștii din fața mașinii în timpul condusului (FCA-CPC), precum și automobilele care vin din sens opus în timpul virajului la stânga într-o intersecție (FCA-JT). Avertismentelor haptice de la volan li se adaugă alerte tactile pentru șofer.

Opțional pentru modelele K4 GT-Line Turbo, sistemul „Forward Collision Avoidance 2 (FCA-2)” adaugă funcționalitate și este proiectat pentru a detecta automobilele care traversează o intersecție (FCA-JC). De asemenea, sistemul FCA-2 este proiectat pentru a ajuta la furnizarea unui grad de aport la frânare și/sau direcție pentru a ajuta la prevenirea anumitor coliziuni sau la diminuarea efectelor dacă sistemul detectează automobilele care se apropie în timp ce trec pe lângă alte vehicule (FCA-LO); automobilele din fața mașinii în timpul schimbării benzii (FCA-LS). Sistemul „Evasive Steering Assist” al modelului  K4 poate ajuta la atenuarea coliziunilor cu obstacole, pietoni sau alte automobile detectate în față și va avertiza șoferul în anumite circumstanțe și, dacă există spațiu pentru a evita coliziunea pe bandă, poate asista direcția. Sistemul FCA este conceput în anumite cazuri să ajute la prevenirea unei coliziuni cu un automobil care se apropie direct din față prin avertismente auditive și vizuale, precum și prin acționarea frânelor (FCA-DO). Sistemul de asistență la rularea pe autostradă (HDA-2) este un sistem pentru confortul șoferului care poate ajuta la menținerea unei distanțe predeterminate față de automobilul detectat în față, la menținerea acestuia în limitele marcajelor de pe bandă detectate pe anumite autostrăzi.

Pe lângă sistemul „ Blind Spot Collision Warning (BCW)” oferit în dotarea standard și sistemul „Rear Cross Traffic Alert (RCTA)”, versiunea GT-Line este disponibilă cu sistemul „Blind-Spot Collision Avoidance Assist (FCA-BCA)” și „Blind-Spot View Monitor (BVM)”, care sunt concepute pentru ajuta la afișarea și detectarea automobilelor care se apropie din spate și pe benzile adiacente. Într-o varietate de circumstanțe, sistemul poate aplica frânarea pentru a evita o potențială coliziune. Sistemul „Surround-View Monitor (SVM)” oferit opțional este proiectat pentru a oferi o vedere la 360 de grade în scenariile de mers înapoi și de parcare, folosind camere din jurul modelului K4. Sistemul „Parking Distance Warning” este conceput pentru a adăuga posibilitatea de a susține vizualizarea la 360 de grade în timpul manevrelor de parcare înainte, lateral și înapoi (PDW-F/S/R).

Related posts