Kia, Hyundai și Genesis sunt câștigătoarele premiilor „ 2022 IIHS TOP SAFETY PICK+” și „TOP SAFETY PICK”

Da mai departe!

Hyundai Motor Group (Grupul) a câștigat din nou cele mai multe distincții TOP SAFETY PICK+ (TSP+) și TOP SAFETY PICK (TSP) acordate de către IIHS – Insurance Institute for Highway Safety din SUA, evidențiind și mai mult producătorul auto ca lider în industrie în materie de siguranță.

Grupul este lider în industria auto cu cele mai multe premii din fiecare categorie, atunci când modelele sunt echipate opțional cu sistemul pentru prevenirea impactului frontal și cu blocuri optice specifice — primind în total 21 de premii, 11 premii TOP SAFETY PICK+ și 10 premii TOP SAFETY PICK. Kia și Hyundai Motor au revendicat ambele câte opt premii TSP+ și TSP, în timp ce Genesis a luat cinci premii TSP+, câte unul pentru fiecare model disponibil în prezent pe piața din SUA.

Procesul de jurizare IIHS recunoaște drept câștigătoare ale premiilor TSP modelele care obțin calificativul „Bine” în șase teste de rezistență la impact: impact redus pe partea șoferului, impact redus pe partea pasagerului din față, impact moderat în partea frontală, partea originală, rezistența plafonului și tetierele. În plus, câștigătorii TSP obțin evaluările „Avansat” sau „Superior” pentru testele de prevenire a accidentelor frontale cu alte automobile sau pietoni. De asemenea, automobilul trebuie să aibă cel puțin un sistem de blocuri optice care să obțină calificativul „Bine” sau „Acceptabil”. Pentru desemnarea câștigătorilor în categoria TSP+, sistemul de blocuri optice cu calificativul „Bine” sau „Acceptabil” trebuie să fie în echipamentul standard.

Kia Telluride, Sorento, Seltos, Carnival construite după martie 2021 (cu blocuri optice specifice), Sportage și Soul (cu sistemul pentru prevenirea accidentelor frontale în dotarea opțională și cu blocuri optice specifice) au primit toate premii TSP. Kia K5 și Stinger s-au calificat drept câștigătoare în categoria TSP+.

Hyundai Tucson, Palisade, Santa Fe (modele construite după iulie 2021) și NEXO au luat toate premiul TSP+. Modelele Elantra (cu blocuri optice specifice), Sonata (cu blocuri optice specifice), Venue (cu blocuri optice specifice) și Santa Cruz (cu blocuri specifice) au câștigat toate premiile TSP.

Întreaga gamă de modele Genesis de pe piața din SUA are acum un rating TSP+, modelele G70 (construit după iunie 2021), G80, G90, GV70 și GV80 câștigând toate recunoașterea IIHS în acest an.

Related posts