Kia EV9 aduce SUV-ul de mâine în lumea de astăzi

Da mai departe!

Cel mai recent eSUV Kia oferă încărcare ultra-rapidă de 800V (autonomie de 239 km cu o încărcare de 15 minute ) și autonomie de până la 541 km. Noul Kia EV9 este un SUV 100% electric conceput și construit pentru stilurile de viață moderne din era electrificată.

Fiind primul SUV electric “navã amiral” cu trei rânduri de scaune al companiei, spațiosul și uimitorul model EV9 este un automobil electric robust, sofisticat și avansat din punct de vedere tehnologic. Disponibil cu șase sau șapte locuri, acesta combină stilul îndrăzneț, versatilitatea premium, conectivitatea extinsă și designul Kia  cu semnătura „Opposites United” pentru a oferi un automobil pregătit pentru orice provocare, cu o autonomie de până la 541 de kilometri, conform standardului WLTP.

Prezența vizuală uimitoare a automobilului este inspirată de filozofia de design „Opposites United” dezvoltată de Kia, care găsește armonie în calitățile contrastante ale naturii, modernității și tehnologiei. O poziție puternică, dar liniștită și o gamă de inovații inteligente fac ca modelul EV9 să fie în aceeași măsură la fel de confortabil în off-road cât și în zonele urbane, în timp ce utilizarea inteligentă a spațiului interior permite tuturor celor aflați la bord să se simtă confortabil, relaxați și conectați.

„EV9 stabilește noi standarde pentru segmentul său, redefinindu-l în același timp”, a declarat Jason Jeong, președintele Kia Europe. „Aduce automobilul de mâine în lumea de astăzi, încurajând oamenii să accepte schimbarea către automobilele electrice și invitându-i să facă parte din transformarea mobilității. EV9 va juca un rol esențial în transformarea mărcii Kia și în remodelarea modului în care oamenii se deplasează.”

Un nou standard de referință pentru automobilele electrice și SUV-uri

Construit pe platforma E-GMP (Electric Global Modular Platform) dezvoltată de Kia, EV9 este în fruntea grupului în cel mai popular segment de automobile din Europa. Ampatamentul său lung și arhitectura plată, 100% electrică a automobilului oferă spațiu generos pentru toți ocupanții, cu confort în stil „lounge” pentru toate cele trei rânduri de scaune. Când automoiblul este staționat, clientul poate alege între funcția de relaxare sau pivotare pentru scaunele din al doilea rând. Scaunele de relaxare oferă un confort superior, în timp ce scaunele pivotante pot fi întoarse pentru a sta față în față cu scaunele celui de-al treilea rând. În plus, modelul EV9 are numeroase inovații care fac călătoriile mai confortabile și mai comode, inclusiv oglinzi laterale digitale, mânere de ușă „ascunse”, scaune de relaxare și un afișaj panoramic „Triple-Panorama-Display”.

„Kia EV9 este unic prin faptul că nu este conceput numai pentru șoferi, ci este SUV-ul tuturor, oferind un nivel fără precedent de confort, spațiu, acces și tehnologie”, a declarat Sjoerd Knipping, Vice President of Marketing and Product al Kia Europe. „De asemenea, acesta prezintă o abordare holistică a electrificării, care permite automobilului să facă mult mai mult decât să se deplaseze de la punctul A la punctul B. Printre multe caracteristici inovatoare, modelul EV9 poate alimenta dispozitive și aparate electrice, poate încărca alte automobile electrice și chiar vă poate oferi energie acasă. Dorim să oferim clienților caracterul practic al unui SUV cu trei rânduri de scaune cu experiența de condus a unui automobil electric.”

Autonomia de până la 541 de kilometri este completată de încărcarea ultra-rapidă, care poate suplimenta autonomia cu până la 239 km în doar 15 minute. De asemenea, modelul EV9 este echipat cu încărcare bidirecțională, ceea ce înseamnă nu numai că clienții își pot încărca automobilul electric folosind un wallbox sau un punct de încărcare public, dar pot în egală măsură să folosească energia stocată în bateria EV pentru a alimenta dispozitive electronice – sau chiar, în viitor, casa lor.

De asemenea, EV9 este primul automobil Kia al carui software care poate fi actualizat prin intermediul magazinului online Kia Connect, permițând clienților să-și personalizeze automobilul cu funcțiile pe care le doresc. Materialele ce substituie pielea și cele realizate din plastic reciclat marchează o schimbare importantă și semnificativă către interioare mai sustenabile.

Kia EV9 reprezintă un pas înainte crucial în călătoria companiei spre a deveni un furnizor de soluții de mobilitate sustenabilă. Fiind unul dintre primele automobile din Europa care a atins conducerea autonomă de nivel 3, EV9 poartă ADN-ul viitorului și ajută la deschiderea drumului către o mobilitate fără emisii, complet conectată și autonomă.

Un design îndrăzneț, inspirat din natură

La fel ca modelul premiat Kia EV6, EV9 îmbrățișează filozofia de design „Opposites United” a companiei. Exteriorul este caracterizat de o geometrie solidă, linii curate și un profil SUV îndrăzneț, fără cusur.

În partea frontală, EV9 are cea mai recentă generație a semnăturii de tip „Digital Tiger Face” a companiei. Farurile verticale distinctive sunt formatedin LED-uri și se caracterizează printr-o fascicul cu proiecție subțire, sau pentru versiunea GT-line, o proiecție în forma unui cub mic. În spate, designul unic al lămpii de tip „star map” integrat în cadrul stopurilor cu tehnologie LED îi conferă un aspect ușor de recunoscut. Mânerele automate „ascunse” ale ușilor contribuie la aspectul modern, high-tech, în timp ce clapetele active de aer de tip „Air Curtain” permit circulația aerului și îmbunătățesc eficiența aerodinamică. Anvelopele de 19, 20 sau 21 de inch, care absorb zgomotul, montate pe jante din aliaj cu rezistență redusă la rulare, cu un element unic de design dreptunghiular completează exteriorul.

„Vrem să împărtășim viziunea noastră în care natura și ceea ce este creat de om pot coexista în armonie”, a declarat Karim Habib, Executive Vice President and Head of Kia Global Design Center. „Exteriorul, inspirat de pilonul de design „Bold for nature” al filosofiei „Opposites United”, aduce un omagiu perfecțiunii naturii, în timp ce interiorul intuitiv oferă unele dintre cele mai avansate tehnologii ale noastre.”

EV9 va fi disponibil în Europa în cinci versiuni de culoare cu finisaj lucios, incluzând culorile Snow White Pearl, Aurora Black Pearl, Flare Red, Pebble Grey, Iceberg Green. În plus, culoarea Ivory Silver cu finisaj lucios sau mat este disponibilă exclusiv pentru versiunea EV9 Baseline. În cele din urmă, preluat de la prototipul „Concept EV9”, culoarea Ocean Blue poate fi aplicată versiunii GT-line într-un finisaj mat sau lucios.

Interior minimalist pentru o experiență intuitivă

Kia EV 9 se caracterizează printr-un interior spațios, cu un aspect minimalist și ușor de utilizat. Arhitectura unică EV, cu ampatamentul lung și podeaua plată datorită platformei E-GMP, permite mai mult spațiu în habitaclu decât oricând. Modelul EV9 vine cu trei rânduri de scaune și este disponibil atât cu șase, cât și cu șapte locuri în dotarea standard. În prezent, este unul dintre singurele automobile electrice disponibile cu șapte locuri.

La intrarea în Kia EV9, clienții vor fi întâmpinați de emblema Kia de pe volan, care este iluminată în timpul condusului. De asemenea, modelul vine și cu opțiunea oglinzilor laterale digitale (Digital Side Mirrors (DSM) – ecrane digitale conectate la camere video în loc de oglinzi tradiționale. Acestea extind câmpul vizual al șoferului, sporind atât siguranța, cât și confortul. Între timp, oglinda retrovizoare digitală poate fi folosită ca o oglindă cromatică electrică normală sau ca afișaj pentru imaginea camerei, ceea ce permite șoferului să obțină o vedere din spate sigură în situațiile în care vederea este neclară.

Consola centrală este echipată cu un încărcător rapid wireless pentru telefon și un modul cu port USB și încărcător. Al doilea și al treilea rând de scaune au și încărcătoare USB. Diverse lumini ambientale sunt aplicate în interiorul cotierelor din față-spate și pe partea superioară a buzunarelor pentru sticle, oferind diferite funcții de iluminare, cum ar fi schimbătorul de viteze și modul „camping” al mașinii. Butoanele iluminate ascunse asigură o manevrare intuitivă. Schemele de culori interioare includ Dark Gray & Black, Brown & Black, Dark Gray & Light Gray and Navy Blue & Dark Gray.

Opțiunile unice din al doilea rând de scaune activează modurile Pause și Enjoy

Primul rând oferă scaune de relaxare care pot fi înclinate cu suportul pentru picioare extins în timpul parcării sau încărcării. Scaunele reglabile electronic sunt echipate cu un sistem de memorie integrat, ajustând automat poziția scaunului, precum și a volanului la preferințele prestabilite ale șoferului. În plus, al treilea rând de scaune este echipat cu cotiere, inclusiv suporturi pentru sticle și pahare.

Pe lângă scaunele de relaxare din primul rând, structura cu șase locuri vine cu una dintre cele două opțiuni suplimentare pentru pasagerii din rândul al doilea, care pot fi activate atunci când automobilul este staționat: Modul „Pauză”, care transformă interiorul automobilului într-un spațiu de relaxare folosind scaunele pivotante din al doilea rând și modul „Enjoy” cu scaune de relaxare pe al doilea rând, cu tetiere reglabile.

Versiunea cu șase locuri cu scaune pivotante are scaune pe al doilea rând echipate cu funcție de rotire la 180 de grade. Când mașina este oprită, pasagerii din al doilea rând își pot întoarce scaunele și pot interacționa direct cu pasagerii din al treilea rând. În această structură, tava glisantă lungă, care se extinde de la consola centrală, acționează ca o masă între scaune.

Între timp, modul „Enjoy” permite pasagerilor din al doilea rând să se întindă atunci când pasagerii din primul rând se relaxează, asigurând confort maxim pentru toți pasagerii în timpul călătoriei. Fiecare scaun de relaxare este echipat cu un suport suplimentar pentru picioare și cu ventilație completă atât în față, cât și în spate, pentru a maximiza experiența de condus și de călătorie.

Aceste două structuri alternative ale scaunelor redefinesc posibilitățile de activități în mașină, fie că acestea sunt parcate, în timpul încărcării sau în modul camping. Pe lângă setările separate pentru șofer și pasagerul din față, sistemul de climatizare complet independent din partea din spate a automobilului oferă un confort îmbunătățit pentru pasager. Acest lucru economisește energie permițând doar opțiunea de încălzire sau răcorire a pasagerilor atunci când aceștia o doresc, unde doresc. În plus, EV9 este primul model Kia din Europa cu noul panou de control al climatizării dezvoltat de Kia. Acest lucru face mai ușoară vizualizarea și controlarea tuturor setărilor climei fără a fi nevoie de accesarea submeniurilor sistemului infotainment.

Inovație a spațiului interior pentru o arhitectură unică a automobilului

Cu o lungime de 5.010 mm, Kia EV9 este cel mai spațios automobil de pasageri Kia de până acum și este al doilea model Kia construit pe platforma BEV dedicată a HMG, Electric Global Modular Platform sau E-GMP. Modelul are o lățime de 1.980 mm și o înălțime de 1.750 mm, cu un ampatament de 3.100 mm. Pe lângă faptul că este spațios și încăpător pentru pasageri, Kia EV9 vine și cu spațiu suplimentar de depozitare sub forma unui portbagaj frontal. Versiunea cu tracțiune spate are un volum maxim de 90 de litri pentru portbagajul frontal, în timp ce versiunea cu tracțiune integrală oferă un volum de 52 de litri pentru spațiul de depozitare. Portbagajul din spate oferă un spațiu de depozitare de 828 de litri atunci când 4/5 locuri sunt în poziție verticală și până la 333 de litri când 6/7 locuri sunt în poziție verticală.

Deplasare sustenabilă cu un interior eco-friendly

În conformitate cu transformarea sa pentru a deveni un furnizor de soluții de mobilitate sustenabilă, Kia a definit o strategie de dezvoltare sustenabilă pentru a integra mai multe materiale eco-friendly în mașinile sale. În mod concret, planul cuprinde eliminarea treptată a utilizării pielii provenită de la animale, aplicarea a zece puncte obligatorii privind sustenabiliatea în interiorul automobilelor sale și inovarea continuă a bio materialelor noi.

Kia EV9 reprezintă prima etapă a acestei călătorii, cu materiale interioare eco-friendly, cum ar fi o alternativele pentru piele din BIO PU (Bio-Poliuretan). Acest material este derivat din ingrediente naturale, cum ar fi porumbul și uleiul de ricin. În plus, PET-ul reciclat (tereftalat de polietilen) și TPO (olefină termoplastică) sunt integrate în planșa de bord și în ornamentele ușii și stâlpilor. Pentru garniturile interioare, EV9 este proiectat cu materiale plastice reciclate din deșeuri post-consum. Materialul textil și covorașele sunt fabricate din PET reciclat, dar și din plase de pescuit reciclate și creează o senzație confortabilă, premium. Schimbătorul de viteze și ornamentele au vopsea bio, în timp ce ornamentele interioare folosesc vopsea fără BTX. Firele și pâsla din tot interiorul automobilului sunt realizate din PET reciclat 100%.

Două opțiuni de transmisie oferă o autonomie și o accelerație excelente

Kia EV9 este disponibil fie cu tracțiune spate, fie cu tracțiune integrală. Ambele versiuni vin cu o baterie de 99,8 kW dispunând de a patra generație a tehnologiei bateriei.

Versiunea cu tracțiune spate are un motor de 150 kW care este capabil de un cuplu maxim de 350 Nm. Atingând o viteză maximă de 185 km/h, această variantă a sistemului de propulsie poate accelera de la 0 la 100 km/h în 9,4 secunde. Are o autonomie 100% electrică de până la 541 km, conform procedurii WLTP.

Modelul cu tracțiune integrală este propulsat de 2 motoare electrice de 141 kW, ce oferă un cuplu maxim pentru punțile față și spate de 250 Nm și 350 Nm pentru versiunea Baseline și 350 Nm și 350 Nm pentru versiunea GT-line. Acesta poate atinge o viteză maximă de 200 km/h, poate accelera de la 0 la 100 kmh în 6,0 secunde în versiunea Baseline, respectiv în 5,3 secunde în versiunea GT-line și se mândrește cu o autonomie 100% electrică estimată de până la 497 km, conform procedurii WLTP.

Kia EV9 este capabil de încărcare ultra-rapidă de 800 de volți, ceea ce înseamnă că clienții pot petrece mai mult timp conducând și mai puțin timp încărcând. 15 minute de încărcare au ca rezultat o autonomie 100% electrică de până la 239 km pentru versiunea RWD și până la 219 km pentru versiunea AWD.

 

Încărcarea inovativă bi-direcțională: soluția energetică a viitorului

Kia EV9 este capabil de încărcare bidirecțională, permițând tehnologii avansate viitoare cum ar fi funcția Vehicle-to-Load (V2L), Vehicle-to-Building/Vehicle-to-Home (V2B/V2H) și Vehicle-to-Grid (V2G) . Funcția V2L, introdusă pentru prima dată pentru Kia EV6 și disponibilă în echiparea standard pentru modelul EV9, permite clienților să alimenteze dispozitive de 220 V folosind bateria automobilului prin conectarea cablului la portul de încărcare EV. Funcțiile V2B și V2H se referă la capacitatea automobilului de a alimenta o clădire sau casa clientului. Funcția V2G înseamnă că automobilul poate transfera energie înapoi în rețea, prin stocarea energiei electrice ieftine la orele de vârf și transferând-o înapoi în perioadele cu cerere de vârf. Funcțiile V2B, V2H și V2G vor fi lansate treptat în toată Europa.

Planificarea călătoriei cu ajutorul sistemului „Kia EV Route Planner” pentru siguranță suplimentară și liniște sufletească

Datorită sistemului inovator „Kia EV Route Planner” clienții pot petrece mai puțin timp planificându-și călătoria în funcție de disponibilitatea punctelor de încărcare. Când sistemul de navigație detectează că gradul de încărcare a bateriei nu este suficient pentru a ajunge la o destinație stabilită, recomandă automat un punct de încărcare pentru ruta planificată. Acest lucru reduce anxietatea clienților privind încărcarea și autonomia, arătându-le automat când, unde și pentru cât timp pot să încarce bateria mașinii.

„Pentru client, sistemul „Kia EV Route Planner” oferă o călătorie inteligentă și facilă, fără a fi nevoie să petreceți în prealabil mult timp căutând stații de încărcare”, a declarat Gunther Frank, General Manager Development Project Operations al Hyundai Motor Europe Technical Center. „Ne dorim ca ei să poată circula pe distanțe mai lungi în cel mai scurt timp posibil și în cel mai relaxat mod. Cu funcții precum aceasta, ne propunem să ne conectăm și să îmbunătățim sistemele pentru a atinge și depăși așteptările clienților și pentru a face pasul de la motoarele ICE la mașinile EV cât mai ușor posibil.”

În timpul deplasărilor la temperaturi scăzute, această caracteristică funcționează împreună cu funcția de condiționare a bateriei pentru a preîncălzi bateria la temperatura optimă de încărcare înainte de a ajunge la stație. Acest lucru permite clienților să profite de încărcarea ultra-rapidă care economisește timp, indiferent de vreme.

Kia EV9 a fost proiectat pentru a maximiza confortul și eficiența pasagerilor, fără a compromite faptul că oferă un mod de condus captivant. Un SUV adevărat, funcții dedicate, cum ar fi tracțiunea integrală și modul „Terrain”, înseamnă că este pregătit să facă față oricărei provocări de condus.

Infotainment: tehnologie dedicată

Interiorul modelului Kia EV9 este echipat cu tehnologie simplă și rafinată pentru o experiență intuitivă a utilizatorului. Sistemul „Triple-Panorama-Display” constă dintr-un grup de ecrane ce cuprinde un ecran de 12,3 inch situat în fața șoferului, un ecran AVNT de 12,3 inch și un ecran pentru sistemul de climatizare dedicat de 5,1 inchi ce oferă informații despre scaune și încălzire. De asemenea, EV9 este echipat cu un sistem „Head-Up Display” (HUD) pentru un plus de confort.

Pe lângă butoanele fizice de pe volan, butoanele ascunse suplimentare sunt iluminate doar când mașina este pornită.

Sistemul de navigație cu ecran tactil al modelului Kia EV9 oferă o gamă largă de funcții, cum ar fi conexiunea Bluetooth multiplă oferită în dotarea standard, permițând ocupanților să conecteze două dispozitive mobile simultan, în timp ce funcționalitatea Android Auto și Apple CarPlay sunt, de asemenea, oferite în dotarea standard. EV9 vine cu o utilizare îmbunătățită a sistemului de recunoaștere vocală, bazată pe limbajul natural, care permite utilizarea serviciilor precum sistemul de navigație, pornirea sistemului media și controlul temperaturii. De asemenea, un ecran de control rapid, care poate fi accesat glisând în jos din partea de sus a ecranului, permite clienților să acceseze funcțiile utilizate frecvent fără a fi nevoiți să navigheze prin meniuri și submeniuri. Serviciul „Google Fast Pair” face și mai ușoară conectarea telefonului la sistemul de infotainment al automobilului pentru utilizatorii Android.

O caracteristică nouă, modul „Car Wash Mode!, face și mai comodă utilizarea unei spălătorii auto automată. Prin apăsarea unui singur buton, sistemul AVNT activează toate setările necesare pentru a intra într-o spălătorie automată, inclusiv asigurarea faptului că toate ușile și geamurile sunt închise, plierea oglinzilor laterale și asigurarea că mânerele „ascunse” ale ușilor rămân în interior.

Ca și în cazul altor modele Kia, clienții EV9 pot beneficia de serviciile Kia Connect Live, care includ navigare online, precum și informații în timp real despre informațiile din trafic, disponibilitatea locurilor de parcare disponibile și costurile de parcare, locații și prețuri pentru benzinării și punctele de încărcare pentru automobile EV, prognoze meteo, căutarea online a punctelor de interes și, pe piețele unde sunt disponibile, informații despre sistemele de detectare a vitezei.

„Credem că tehnologia și inovația promovează interacțiuni pozitive între oameni și mașini”, a spus Jochen Paesen, vicepreședinte pentru design interior. „Obiectivul nostru cu interiorul cunoscutului Kia EV9 a fost să combinăm funcțiile de înaltă tehnologie pentru un nivel ridicat de intuitivitate. De aceea, am venit cu un interior simplu, rafinat, cu cea mai bună ergonomie și grafică pentru a îmbunătăți gradul de utilizare pentru clienții noștri.”

Sistemul audio Meridian Premium pentru experiențe audio fără egal

Pentru iubitorii de muzică, Kia EV9 oferă un sistem audio Meridian Premium cu 14 difuzoare în tot automobilul și un amplificator extern. Funcționalitatea Intelli Q ajustează automat volumul și calitatea sunetului în funcție de schimbarea vitezei automobilului, iar sistemul Horizon permite controlul simultan asupra redării muzicii și a imaginii/surround-ului.

Mai multe opțiuni de personalizare cu ajutorul magazinului online Kia Connect

EV9 va fi primul automobil Kia care poate fi modernizat prin intermediul magazinului online Kia Connect pentru un nivel și mai mare de flexibilitate și personalizare. Clienții pot achiziționa funcții suplimentare prin Kia Connect, care sunt apoi instalate de la distanță în automobil utilizând actualizări prin satelit (OTA). Acest lucru îmbunătățește mai ușor ca niciodată experiența clienților Kia pentru ca aceștia să rămână la curent cu cea mai recentă tehnologie.

Pe toată durata de viață a automobilului, aceste îmbunătățiri vor cuprinde toate elementele acestuia, de la caracteristici de siguranță și confort, performanță de condus, aspect exterior și infotainment, cum ar fi:

  • Sistemul „Remote Smart Parking Assist 2.0” (RSPA 2), unde automobilul se poate parca automat chiar dacă șoferul se află în afara sa, cu îmbunătățirea detectării obiectelor.
  • Streaming pentru conținut
  • Posibilitatea creșterea cuplului motorului (în anumite țări) 

Siguranța și liniștea sufletească oferite standard

Kia EV9 este echipat cu o varietate de funcții active de asistență și siguranță pentru șofer pentru confort și siguranță maximă pe drum. Este primul model Kia care este echipat cu capabilități de conducere autonomă de Nivel 3 cu sistemul „Highway Driving Pilot” (HDP). Sistemul „Highway Driving Pilot” menține o distanță sigură de urmărire față de automobilul din față și menține automobilul centrat pe banda sa, chiar dacă șoferul eliberează volanul. Dacă sistemul detectează un risc iminent, poate efectua o manevră de urgență pentru a preveni o coliziune. În caz de defecțiune sau în situații limită, șoferul este rugat să preia controlul. Și dacă șoferul nu reușește să preia controlul, automobilul recunoaște acest lucru ca o urgență și oprește automobilul. În plus, EV9 va veni cu caracteristica remarcabilă de condus fără mâini, care va fi disponibilă mai întâi în Germania.

De asemenea, Kia EV9 vine în dotarea standard cu cea mai recentă generație a sistemului de asistență în timpul condusului pe autostradă cu asistarea schimbării benzii de rulare și detectarea păstrării mâinilor pe volan (Highway Driving Assist with Lane Change Assist and hands-on detection). Sistemul HDA 2 cu detectarea păstrării mâinilor pe volan previne o coliziune dacă un alt automobil intervine în fața acestuia cu viteză mică. Sistemul de asistență la schimbarea benzii de rulare ajută automobilul să schimbe benzile atunci când șoferul pornește semnalizarea. Automobilul va schimba automat benzile de rulare în direcția indicată atunci când este sigur să facă acest lucru.

Sistemul „Lane Following Assist 2.0” (LFA 2.0) asigură o distanță de trecere laterală sigură prin ajustarea poziției automobilului pe banda sa de rulare. În mod similar, sistemul „Lane Keeping Assist” (LKA) emite o avertizare și, dacă este necesar, asistarea direcției dacă automobilul începe să se deplaseze de pe banda sa fără ca semnalizatorul să fie activat.

Sistemele „Blind View Monitor” (BVM) și „Blind-Spot Collision-Avoidance Assist” (BCA) oferă un plus de siguranță pentru a preveni coliziunile din spate. Sistemul „Blind View Monitor” afișează imagini din spate atunci când semnalizatorul de direcție este activat pentru o vizibilitate suplimentară în timpul schimbării benzii de rulare, iar sistemul „Blind-Spot Collision-Avoidance Assist” oferă o avertizare sau asistență la frânare dacă un alt automobil este detectat la ieșirea dintr-un loc de parcare paralel sau la schimbarea benzii de rulare.

Sistemul de asistență pentru evitarea coliziunilor frontale 2.0 (Forward Collision-avoidance Assist 2.0 – FCA 2) cu sistemul „Junction Turning/Crossing” ajută la evitarea coliziunilor cu o varietate de alți participanți din trafic, inclusiv pietoni, bicicliști și alte automobile – incluzând situațiile provocatoare, cum ar fi deplasarea într-o intersecție, gestionarea traficului din sens opus, și în timpul schimbărilor benzii de rulare. În funcție de situație, sistemul poate furniza o avertizare sau poate aplica controlul discret al direcției sau frânarea de urgență pentru a preveni o coliziune.

Sistemul inteligent de iluminare frontală (Intelligent Front-lighting System) aprinde automat faza lungă noaptea pentru a îmbunătăți atât vizibilitatea, cât și siguranța. Între timp, sistemul de asistență pentru faza lungă (HBA) poate recunoaște lumina ambientală a unui automobil care se apropie și poate stinge sau aprinde din nou faza lungă.

Sistemul „Driver Attention Warning” (DAW) monitorizează comportamentul șoferului și emite un avertisment dacă nivelul de atenție este considerat prea scăzut. În mod similar, atunci când este oprit la un semafor, acesta poate, de asemenea, să avertizeze șoferul dacă automobilul din față a plecat deja și șoferul nu a reacționat suficient de repede.

De asemenea, sistemul „Intelligent Speed Limit Assist” (ISLA), recunoaște limita de viteză a drumului și avertizează șoferul dacă începe să o depășească. Când este combinat cu sistemul „Smart Cruise Control”, viteza automobilului se va regla automat când limita de viteză se schimbă. Kia EV9 oferă niveluri de protecție și siguranță de vârf atât pentru ocupanți, cât și pentru baterii, inclusiv nouă airbag-uri care acoperă chiar și al treilea rând de scaune.

Siguranță îmbunătățită în timpul staționării și parcării

De asemenea, Kia EV9 este disponibil cu mai multe funcții inteligente pentru a face condusul și parcarea mai comode. De exemplu, sistemul „Surround View Monitor” (SVM) afișează o imagine video de 360 de grade care poate fi transmisă chiar și către un smartphone. Sistemul „Rear View Monitor” (RVM) afișează o imagine video din spate atunci când parcați și conduceți.

Sistemul „Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist” (RCCA) previne coliziunile emițând un avertisment sau aplicând frânarea atunci când automobilul este în marșarier și este detectat un alt automobil care se apropie din lateral – de exemplu, când acesta iese cu spatele dintr-un spațiu de parcare. Sistemele Parking Distance Warning (PDW), Parking Collision-Avoidance Front and Side (PCA-F/S) și Parking Collision-Avoidance Assist Reverse (PCA-R) ajută la prevenirea coliziunilor cu pietonii și obiectele în timpul parcării, iar sistemul Remote Smart Parking Assist 2.0 permite automobilului să poată fi parcat singur perpendicular, diagonal și alte situații de parcare (RSPA 2) – indiferent dacă șoferul se află sau nu în mașină.

De asemenea, Kia EV9 vine în dotarea standard cu două funcții de siguranță concepute special pentru a proteja pasagerii din spate: Safe Exit Warning (SEW) și Safe Exit Assist (SEA). Când automobilul este oprit și un alt automobil se apropie din spate, sistemul fie emite un avertisment, fie activează dispozitivele de blocare pentru copii pentru a împiedica un pasager din spate să iasă din automobil într-o situație nesigură.

Salvați o cheie digitală pe telefon pentru un plus de confort

Pe lângă cheia inteligentă a modelului Kia EV9, clienții pot folosi și un smartphone pentru a încuia sau debloca ușile, a porni sau a opri mașina, a controla alarma de urgență și a deschide sau închide portbagajul. Acest lucru se datorează noii chei digitale „Digital Key 2” cu tehnologie Ultra-Wide Band (UWB). Și pentru un plus de confort, nici măcar nu trebuie să scoateți telefonul din buzunar pentru a debloca ușa. Această cheie digitală poate fi partajată cu până la trei persoane simultan, iar proprietarul poate controla ce caracteristici să partajeze și pentru cât timp.

Noul pas în mobilitatea sustenabilă

Kia EV9 și-a făcut debutul european la evenimentul Kia Brand Summit la începutul acestei luni. Sub motto-ul „Ne mișcăm responsabil împreună”, evenimentul a ilustrat modul în care modelul conduce transformarea Kia într-un furnizor de soluții de mobilitate sustenabilă, permițând mișcarea în mod european: responsabil, colaborativ, progresist și inspirat.

Related posts