Kia Europe înregistrează în Q1 2022 cele mai mari vânzări trimestriale din istoria sa

Da mai departe!

Potrivit noilor cifre publicate de ACEA (European Automobile Manufacturers Association), Kia a înregistrat cea mai bună performanță trimestrială din istoria mărcii – cu înmatriculări de 145.222 de unități în primul trimestru, reprezentând o creștere de 27,6% față de aceeași perioadă a anului 2021. Această creștere a propulsat cota de piață Kia din Europa la o valoare fără precedent de 5.3% pentru trimestrul 1 și la o valoare solidă de 5.2% doar pentru luna martie.

În ciuda pieței auto în scădere, succesul Kia ilustrează beneficiile obținute de la rebranding-ul companiei realizat anul trecut și arată modul în care concentrarea pe soluții de mobilitate sustenabilă rezonează cu cumpărătorii de mașini din Europa. La sfârșitul trimestrului I al anului 2022, înmatriculările Kia pe piețele UE, EFTA și Marea Britanie crescuseră la 145.222 de unități, față de 113.812 înregistrate în T1 2021. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, această creștere de 27.6% se poziționează favorabil cu piața generală, care a scăzut cu 10.6 %.

Cele mai vândute modele Kia în primul trimestru au fost cele din familia Ceed, cu 24.369 de înmatriculări, urmată îndeaproape de modelul Niro și noul Sportage cu 22.897 și, respectiv, 22.299 de unități. Automobilele hybrid, plug-in hybrid și electrice (EV) Kia au reprezentat aproape 50% din vânzările totale în Europa, în creștere de la 28.4% în primul trimestru din 2021.

Jason Jeong, președintele Kia Europe, a comentat: „Anul trecut a fost unul dintre cele mai importante din istoria Kia. Am suferit o metamorfoză și aceste ultime cifre de vânzări arată cât de pozitiv a fost primită noua noastră abordare de către clienții noștri europeni. Modelele noastre electrificate existente și suplimentarea gamei cu mult premiatul model EV6, au oferit un catalizator pentru următoarea noastră fază de creștere. Pe măsură ce continuăm să ne concentrăm asupra designului remarcabil al produselor și a unui viitor sustenabil pentru toți, vom introduce mai multe modele electrice pentru a stabili o gamă complet electrificată în Europa până în 2035, cu un total de 14 automobile electrice până în 2027”, a concluzionat el.

Related posts