INS: Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut uşor, în luna ianuarie a acestui an

Da mai departe!

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, în luna ianuarie 2024, atât ca serie brută, cu 1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,5%, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent, arată datele publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Conform statisticii oficiale, ca serie brută, au fost consemnate majorări în comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+59,7%) şi în comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+8,9%). Pe de altă parte, scăderi s-au înregistrat la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-12,2%) şi la comerţul cu autovehicule (-0,7%).

În prima lună a acestui an, faţă de ianuarie 2023, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie ajustată, a crescut cu 0,5%.

Datele INS relevă faptul că, raportat la luna decembrie a anului trecut, în ianuarie 2024, afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, au scăzut ca serie brută, cu 13,8%, ca urmare a activităţilor de întreţinere şi reparare a autovehiculelor şi din comerţul cu autovehicule (-19,4%, fiecare), precum şi a celor din comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-2,3%). În schimb, comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a crescut cu 2,2%.

De asemenea, ca serie ajustată, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, a scăzut cu 0,2%, de la o lună la alta.

Related posts