Hyundai a prezentat noul model electric Inster

Da mai departe!

Hyundai Motor Company a prezentat astazi, in cadrul Salonului International de Mobilitate de la Busan, noul EV subcompact de clasa A. INSTER dispune de un design futurist, interior spatios si ofera o autonomie de referinta in segment (pana la 355 km.

INSTER reflecta evolutia fata de modelul CASPER (alimentat cu benzina), lansat in anul 2021, pentru piata din Coreea. Noul autovehicul ofera manevrabilitate, functionalitate si flexibilitate imbunatatite, datorita interiorului spatios si volumului extins al portbagajului.

„Odata cu INSTER, perceptia despre SUV-urile de clasa mica se schimba, acestea devenind o optiune atragatoare pentru publicul global”, a declarat Simon Loasby, Senior Vice President and Head of the Hyundai Design Center. „INSTER se remarca prin designul distinctiv si interiorul centrat pe client.”

Autovehiculul se distinge prin profilul robust (specific unui SUV de mici dimensiuni), suprafetele fluide, barele de protectie puternic conturate, dar si prin semnatura luminoasa cu detalii specifice temei Parametric Pixels. In functie de varianta de echipare, INSTER este disponibil cu jante din otel de 15 inchi/ din aliaj de 15/ 17 inchi, dar si cu faruri cu LED sau plafon in doua tonuri (optional).   

Desi dispune de dimensiuni compacte, interiorul modelului este spatios. Toate scaunele pot fi rabatate – inclusiv cel al conducatorului auto – pentru mai multa flexibilitate. De asemenea, clientii pot beneficia de o configuratie optionala pentru scaunele frontale, precum si de scaune fata si volan incalzite. Bancheta din spate poate fi rabatata in raport 50:50.

INSTER dispune de un instrumentar digital de 10,25 inchi, respectiv de un ecran central de 10,25 inchi. Sistemul de navigatie si suportul pentru incarcare wireless sunt integrate in consola centrala, proiectata pentru a amplifica senzatia de spatialitate. Tema Parametric Pixels este prezenta si in habitaclu, grafica volanului accentuand aspectul high-tech.

Atat la interior, cat si la exterior sunt utilizate materiale sustenabile (anvelope si plastic reciclate; stofa din bio-polipropilena, extrasa din trestie de zahar).
In versiunea standard, modelul este disponibil cu baterie de 42 kWh, iar optional, cu baterie de 49 kWh. Ambele variante sunt echipate cu un singur motor, care dezvolta 71,1 kW (97 CP) in varianta standard, respectiv 84,5 kW (115 CP) pentru versiunea cu baterie de 49 kWh (ambele versiuni dezvolta cuplu de 147 Nm).

Cu o autonomie de pana la 355 km (WLTP; versiunea cu baterie de 49 kWh), INSTER redefineste posibilitatile de utilizare a unui autovehicul electric urban, oferind flexibilitate impresionanta, cu un consum de energie estimat de pana la 15,3 kWh/ 100 km (WLTP).

Bateria poate fi incarcata de la 10 la 80% in aproximativ 30 de min (statie de incarcare DC – 120 kW). Totodata, in echiparea standard este disponibil un incarcator la bord de 11 kW, respectiv un sistem de incalzire a bateriei si o pompa de caldura de inalta eficienta. Functia V2L permite alimentarea dispozitivelor precum biciclete electrice, scutere si echipamente de camping (110 V/ 220 V), respectiv incarcarea bidirectionala fara utilizarea unor echipamente suplimentare.

INSTER ofera o gama variata de functii avansate pentru siguranta, asistenta si confortul conducatorului auto: sistem de iluminare ambientala cu 64 de culori, instrumentar digital, plafon panoramic, Hyundai Digital Key 2 Touch (NFC), dar si un pachet cuprinzator de tehnologii pentru siguranta. Printre acestea se numara: Surround View Monitor (SVM); Parking Collision-Avoidance Assist Rear (PCA-R); Blind-spot View Monitor (BVM); Forward Collision-Avoidance Assist 1.5 (FCA 1.5); Lane Keeping Assist (LKA); Lane Following Assist (LFA); Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA); Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA); Safety Exit Warning (SEW); Smart Cruise Control (SCC) w/ Stop & Go; Highway Driving Assist 1.5 (HDA 1.5); Intelligent Speed Limit Assist (ISLA); Driver Attention Warning (DAW); High Beam Assist (HBA); Leading Vehicle Departure Alert (LVDA); Rear Occupant Alert (ROA).

Related posts